Trage Wegen Appelterre-Eichem

Hoe ver staat het project Trage Wegen in Appelterre-Eichem?

Voor de deelgemeente Appelterre-Eichem werden alle trage wegen geïnventariseerd, in kaart gebracht en verwerkt. Tijdens een infosessie op het stadhuis op 26 maart 2018 werd de wandellus voor Appelterre-Eichem voorgesteld.

wandeling MoerasbosZondag 3 juni 2018 werd het gedeelte van de wandellus langs de kant van het Moerasbos ingehuldigd. Dankzij de samenwerking tussen de stad, vzw 't Chiropaksken, KWB Appelterre en talrijke vrijwilligers werd het Moerasbos toegankelijk gemaakt. Er werd een knuppelpad aangelegd en voorzien van picknicktafels en zitbanken. Hierdoor krijgt het Moerasbos ook een belangrijke sociaal culturele betekenis. Het was een geslaagde opening met 150 wandelaars en enkele honden. De wandeling werd afgesloten op de speelplaats van de school De Oogappel met een receptie aangeboden door vzw 't Chiropaksken.

Op 24 juni 2018 werd het deel langs de Venebroeken geopend samen met het feest in de Dendervallei van Natuurpunt. Dit parcours loopt langs het geboortebos en tussen de Dender en de Rijt. Hier werd er een mooi nieuw pad gecreëerd en het brugje over de Rijt werd hersteld. Zeker de moeite waard om eens te wandelen.

Deze wandellus die loopt van Moerasbos tot aan de Venebroeken is 10,7 km lang. Ter hoogte van Eichem is er een 'doorsteek' waardoor de lus gehalveerd kan worden.

Kaart

Wil je deze wandellus eens verkennen, volg dan de bordjes met de groene wandelschoen. Vertrekken kan je aan de kerk in Appelterre (naast het kapelletje het bos in), thv de Venebroeken (aan kruispunt Dollar) of in Eichem waar de 'doorsteek' zich bevindt.

Wandelkaartlogo wandellus Appelterre-Eichem