Speelterreinen

In Ninove en deelgemeenten vind je enkele leuke speelterreintjes. De komende jaren worden verouderde speelterreinen vernieuwd en krijgen deelgemeenten zonder speelterrein er eentje bij. Zo wordt bijvoorbeeld het speelterrein in Meerbeke, naast het gemeenteplein, in een nieuw jasje gestoken en komen er speelterreintjes in Denderwindeke (in wijk Lietersberg), in Outer-Lebeke en in Voorde.

Een overzicht van de bestaande speelterreinen:

Stadspark Ninove - Parklaan 

In het stadspark van Ninove, vlak naast het zwembad en het skatepark, vind je een mooie speeltuin! De verschillende toestellen zijn verspreid over een groot deel van het park.

Roslaer - Ninove 

In de wijk Hof ter Duyst vind je naast de straat Roslaer dit fijne speelterreintje. Ideaal voor de kinderen in de wijk maar zeker ook voor andere kindjes die in de buurt zijn en graag willen komen spelen op deze leuke toestellen! 

Abdijstraat - Ninove

In de Abdijstraat is er een speeltuintje dichtbij het Hartencollege (Weggevoerdenstraat), de hondenlosloopweide en kinderopvang Zonnetje.

Groeneweg - Ninove

Klimmen, glijden, schommelen, voetballen ... Kom je maar uitleven op het speelterreintje aan de Groeneweg in Ninove! 

Elsbeekstraat - Meerbeke 

Een beetje verstopt in de woonwijk in de Elsbeekstraat in Meerbeke ligt het speelterrein met verschillende speeltoestellen, een grote picknickbank en zelfs een BBQ. Ben je in de buurtof gewoon op zoek naar een leuke speelplek? Kom gerust langs! 

Gemeenteplein - Meerbeke 

Naast het Gemeenteplein in Meerbeke, in het parkje, is er een speeltuin met verschillende wipjes, een glijbaan én een overdekte petanquebaan, 

 

 

Hector Planquartstraat - Outer

Een klein beetje verscholen in de Hector Planquartstraat, in de buurt van buurthuis De Pallieter, ligt dit prachtige speelpleintje. Petanquen, voetballen, basketballen, schommelen ... het kan er allemaal.

Meeuwenlaan - Outer 

Zin om te schommelen? Of eerder om een potje basketbal te spelen? Kom maar naar het speelterreintje in de Meeuwenlaan in Outer! 

Brusselseheerweg - Neigem

Leef je voor of na een wandeling in Neigem of Neigembos uit op de leuke speeltoestellen op het speelpleintje aan de Brusselseheerweg in Neigem! 

Sint Kristoffelstraat - Pollare 

De stijle wandeling langs de Sint-Kristoffelstraat in Pollare is de moeite waard om dit nieuwe speelterreintje te ontdekken! Kom gezellig langs om in de grote boomhut te spelen of om de glijbaan of tunnel uit te testen. 

Kouterbaan - Okegem 

Dichtbij het station van Okegem en vlak naast buurthuis 't Kouterken vind je dit kleine, maar fijne, speelpleintje. 

Plekkerstraat - Aspelare 

Vlak naast de pastorie, het Hartencollege en WZC Wilgendries in Aspelare ligt dit fijne speelterrein. Op wandel? Zin om te spelen? Kom dit speelterrein eens uittesten! 

Rufin Pennestraat - Appelterre

Op de hoek van de Rufin Pennestraat in de wijk Meuleveld in Appelterre, dichtbij basisschool De Oogappel en het voetbalveld van Voorde-Appelterre, vind je dit leuke speelterreintje.  Ga gerust eens langs als je in de buurt bent! 

 

Hof ter Beke - Nederhasselt 

Ontdek het speelterreintje in de groene zone tussen de Nederhasseltstraat en de Beekstraat in Nederhasselt, naast Hof Ter Beke.

 
  

 


Contact informatie