JAC

 

Liever wat minder last op je schouders? Kom je verhaal eens delen met het JAC! 

Heb je al gehoord van het JAC? Het Jongeren Advies Centrum (JAC) is een deelwerking van het Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW). Waar het CAW zich inzet voor het welzijn van volwassenen, doet het JAC dat voor jongeren. Bij het JAC kan elke jongere tussen 12 en 25 jaar terecht met elke vraag of probleem. Je kan in alle vertrouwen contact opnemen voor gratis hulp!

Wat doet het JAC?

Je kan bij het JAC terecht met allerhande vragen over alleen wonen, seks en relaties, je goed in je vel voelen, vrienden en familie, school en vrije tijd, administratie en geld, gezondheid, … Een hulpverlener luistert naar je verhaal en bekijkt samen met jou hoe je kan ondersteund worden. Kan het JAC zelf niet de nodige hulp bieden die jij zoekt, dan zoeken zij waar je wél terecht kan. En desnoods wordt die stap samen gezet, op jouw tempo. Het JAC heeft beroepsgeheim, dus jouw verhaal is veilig bij hen!

Als je graag wil langskomen moet je eerst een afspraak maken, dat kan elke weekdag tussen 9 uur en 17 uur via het algemeen nummer 0471 08 28 88 of via jac.zov@cawoostvlaanderen.be.

Als je de stap nog niet wil zetten om langs te komen, kan je ook (anoniem) chatten met een hulpverlener via www.jac.be. De chatroom is elke weekdag open van 13 uur tot 19 uur.

Het JAC bevindt zich in jeugdcentrum De Kuip, Parklaan 1, Ninove, samen met onder andere de jeugddienst.


Contact informatie