Themawandelingen - wandelt(r)ips

 

Wandelen in de voetsporen van de Groote Oorlog

Hospitaalkapel

Tussen 2014 en 2018 is er heel veel te doen geweest over “De Groote Oorlog” die van 1914 tot 1918 woedde. Ontelbaar veel herdenkingen herinnerden ons aan de 100ste verjaardag ervan. Ninove bleef daarbij niet achter. Zo werkte André Raes in samenwerking met de themagroep WO I van de erfgoedraad, de dienst cultuur en de VVV-Ninove vzw een wandeling uit rond die Eerste Wereldoorlog. Ook in Ninove liet de oorlog destijds vele en diepe sporen na. Je ontdekt het grauwe oorlogsverleden aan de hand van een parcours “Wandelen in de voetsporen van de Groote Oorlog”, een interessante historische themawandeling over donkere geschiedenisbladzijden.

Om te wandelen:

Geprint parcoursPapieren versie - klik hieronder op de link voor PDF: 

Wandelen in de voetsporen van de Groote Oorlog

 

 

Wijkwandeling Herlinckhove

Wijkwandeling in 1200-jarig Herlinckhove

Eén van de trekpleisters van Open Monumentendag 2021 was de grote kapel, toegewijd aan Sint-Amandus, in de Elnonestraat in de wijk Herlinckhove (op de rand van Ninove en Outer). ‘Herlinckhove’ wordt voor het eerst vermeld in een akte van Lodewijk de Vrome in 821, exact 1200 jaar geleden. Die bijzondere verjaardag was de reden om deze wijk op Open Monumentendag in de kijker te zetten. Het actieve wijkcomité stippelde een wandeling van 5,5 km “langsheen de grenzen van Herlinckhove” uit, met onderweg 13 infoborden die de geschiedenis van de plek, zijn bewoners en zijn tradities weer tot leven wekken, zoals daar zijn: de Diepe Straten, het Galgenveld, de steenbakkerij, de verdwenen cafés, de band met de Ninoofse abdij, de bedevaarderspoort en … de flierestruik.

Om te wandelen:

Mobiele versie Mobiele versie - klik hieronder op de link en scan rechtsboven de QR code in met je smartphone: Wijkwandeling Herlinckhove

 

 

Digitale versie via website Route You:

Wandelroute Wijkwandeling Herlinckhove via Route You

 

Tour Surprise - street art parcours

Fan van graffiti? Ga op stap en laat je onderweg verrassen door de ludieke street art in de straten van Ninove. Vind jij ze allemaal?
Lees hier alle info over het streetartparcours in Ninove centrum.

Contact informatie