Een subsidie voor het programmeren van Ninoofse artiesten

Ninoofse Kleppers

Erkende kunst-, cultuur- en erfgoedverenigingen kunnen éénmaal per jaar een subsidie ontvangen voor het programmeren van een Ninoofse Klepper of een Ninoofse Superklepper (reglement).

Info voor artiesten

Wat is een Ninoofse Klepper?

Een Ninoofse Klepper is een artiest of podiumkunstenaar die uit Ninove afkomstig is of in Ninove woont of “op een aantoonbare manier” met onze stad verbonden is.

Daarnaast bestaan er ook Ninoofse Superkleppers. Dat is een Ninoofse Klepper die gedurende twee jaar extra in de kijker wordt gezet. Het stadsbestuur selecteert in overleg met de kunst- en cultuurraad de Ninoofse Superkleppers.

Hoe word ik een Ninoofse Klepper?

Schrijf je in bij de dienst cultuur. Gebruik daarvoor het formulier dat je op de website vindt. Zodra we je gegevens ontvangen hebben, schrijven we jou bij op de lijst ‘Ninoofse Kleppers’ op de website.

Hoeveel verdient een Ninoofse Klepper?

Je krijgt geen geld, maar je zet wel jezelf in de kijker. En de stad betaalt een deel van je uitkoopsom terug aan wie je boekt, zodat het voor organisatoren aantrekkelijker wordt om je te boeken.

Info voor organisatoren

Hoe boek ik een Ninoofse Klepper?

De lijst met Ninoofse kleppers kan je hier bekijken. Je kan zelf een Ninoofse Klepper contacteren en met hem/haar de nodige afspraken maken over de organisatie van een concert/programma. Vervolgens dien je een subsidieaanvraag in via het aanvraagformulier.

De aanvraag gebeurt bij de dienst cultuur. Je kan op drie momenten in het jaar een aanvraag indienen:

  • voor 1 januari: voor een programma dat plaats vindt na 1 april
  • voor 1 april: voor een programma dat plaats vindt na 1 juli
  • voor 1 september: voor een programma dat plaats vindt na 1 januari

Na afloop van het concert/programma bezorg je aan de dienst cultuur een bewijs van betaling van de Ninoofse Klepper of de Ninoofse Superklepper.

We rekenen erop dat je in alle communicatie over het concert/programma het stadslogo of “met medewerking van de Stad Ninove” vermeldt.

Hoeveel verdien ik aan een Ninoofse Klepper?

Je ontvangt een subsidie voor het programmeren van een Ninoofse Klepper en een Ninoofse Superklepper: 25 procent van de uitkoopsom van een Ninoofse Klepper en 50 procent van de uitkoopsom van een Ninoofse Superklepper.

Elke vereniging kan éénmaal per jaar een subsidie ‘Ninoofse Kleppers’ ontvangen.


Contact informatie