Volkstuinen "Graafland"

Volkstuinen Graafland

Stad Ninove verwelkomt volkstuinen 'Graafland'

Heb je groene vingers, maar geen tuin? Dan is de volkstuinsite 'Graafland' een perfect initiatief voor jou. Vanaf juni 2019 kunnen inwoners van Ninove een perceel grond huren waar ze zelf groenten en fruit kunnen op telen.

De volkstuinsite 'Graafland' is gelegen aan de Meerbekeweg en heeft een oppervlakte van ongeveer 1 hectare. Het bestaat uit 8 grote tuinkamers met elk een gemeenschappelijke berging. Vooraan staat ook een paviljoen voor iedereen. In elke tuinkamer kunnen afhankelijk van de gevraagde oppervlakte verschillende perceeltjes verhuurd worden. Twee van deze tuinkamers zijn ook specifiek beschikbaar voor verenigingen of groepen die willen samentuinieren.

Wie kan een perceeltje huren?

Iedereen die in Ninove woont, kan zich kandidaat stellen, maar de selectie wordt gemaakt op basis van je huidige tuin. Woon je op een appartement, dan krijg je voorrang op de mensen die al een tuin hebben. Kandidaten met een huiskavel van meer dan 9 are worden niet toegelaten.

Hoe kan ik een tuintje huren?

Het dagelijks beheer van de volkstuinen is in handen van vzw Graafland. Vzw Graafland heeft een overeenkomst met de stad Ninove voor het gebruik en het beheer van de door de stad ingerichte volkstuinen.

Via de bestuursleden van vzw Graafland, kan je informeren om een tuintje te huren. Dit kan via graafland.volkstuinen@gmail.com.

Welke richtlijnen zijn er?

  • respect voor elkaar en het leefmilieu
  • enkel ecologisch tuinieren, dus onder andere geen chemische bestrijdingsmiddelen
  • doel is het telen van groenten en fruit, waardoor sierplanten en gazon verboden zijn
  • monoculturen (bv. enkel aardappelen) zijn niet toegelaten
  • de perceelsgrenzen worden aangeduid door lage houten palen die verplaatsbaar zijn
  • jaarlijkse huurprijs is maximum 2 euro per m²
  • ...
 
  

Contact informatie