Toeristische activiteiten

Wandeling in Outer met oplossingen zomerwandelzoektocht
Zondag 8 oktober 2023

 

De pittige zomerwandelzoektocht heeft zijn beloop gehad… Bloed, zweet en tranen leverde de winnaars een nachtje slapen op in een Ninoofse B&B, inclusief een koninklijk ontbijt.

Tijd om alle oplossingen weg te geven tijdens de wandeling die van Outer, via het prachtige Galgenveld en een miniem stukje Nederhasselt langs kasjkes, baantjes en veldwegen naar “de Lebeke”, gehucht van de mannen van het houten geloof, leidt.

Nam je niet deel aan de zoektocht? Geen enkel probleem, deze wandeling met prachtige vergezichten en heel veel open ruimte is sowieso voor iedereen een aanrader!

 

Start: 14u  -  Sint-Amanduskerk, Smid Lambrechtstraat Outer

Afstand: +/- 8.5km

Belangrijk: stevige stapschoenen zijn een must

Niet geschikt voor kinderwagens of rolstoelen

Deelname gratis, vooraf inschrijven niet nodig

 

Let op: bij slecht weer (hevige en/of aanhoudende regen, onweer, hitte…) kan worden beslist de wandeling te annuleren. Kijk daarom, bij slecht weer, zeker vooraf naar de website of de wandeling kan worden gewandeld of schrijf je in via de What’s app groep, dan krijg je automatisch een berichtje als een bepaalde activiteit niet kan plaatsvinden.

 


 

Zomerwandelzoektocht in Outer
Juni t.e.m. september

Wandel, zoek mee en win een overnachting voor 2 personen in één van onze Ninoofse B&B's

Zomerwandelzoektocht 2023Zomer in het land, alles aan de kant voor de jaarlijkse Ninoofse zomerwandelzoektocht!

Inderdaad: hij is er weer, de jaarlijkse hersenpijnigende fotowandelzoektocht met als ingrediënten wandelen, kijken, genieten, zoeken en vinden! Het parcours is er een om duimen en vingers af te likken: start aan de kerk in Outer, via het overweldigende Galgenveld, de kouter en een stukje Nederhasselt naar de wijk Lebeke om, na een dikke 8 kilometer, af te ronden aan de startplaats.

Er liggen opnieuw een pak fantastische prijzen te wachten voor de winnaars: overnachtingen mét ontbijt voor twee personen in elk van onze Ninoofse gezellige B&B’s. Dus: verken je streek, zoek en vind, los de vragen op, win en ga zalig in een ander bed liggen (na)genieten. Geen haast, je kan tot eind september deelnemen. Wat wordt dit weer een fantastische zomer in je eigen streek!

Verkooppunt: dienst toerisme, Hospitaalkapel, Burchtstraat 44, Ninove

Kostprijs: 5 euro

Afstand: ongeveer 8,5 kilometer

Deelname: van juni t.e.m. september 2023

 

Bericht aan de deelnemers:

OPGELET! Wijziging!

Sorry, er sloop een foutje in het antwoordformulier van de zomerwandelzoektocht in Outer: bij Opdracht 2 Fotovraag 5 dien je ALLEEN de som van de cijfers in te vullen dus NIET het aantal letters of het beroep. Voor alle duidelijkheid: met de som van de cijfers bedoelen we: alle cijfers apart, dus bv. 902 = 9 + 0 + 2 enz.


 In de wandelzoektochtbrochure vind je op pagina 12 een suggestie om je dorst te lessen, o.a. in Café De Jachthoorn in de Kerkstraat 73. Dit café sloot echter onverwachts de deuren, bespaar je dus de moeite om tot daar te gaan voor een verfrissing. Indien open, blijft de kantine van Dender Hockey een mooi alternatief. 


Bij de prijzen staan zes Ninoofse B&B’s vermeld waar je een overnachting kan winnen. Kort geleden kondigde B&B Rijbaan Molenzicht in Denderwindeke echter aan definitief de deuren te sluiten na 25 jaar actief te zijn geweest. B&B Molenzicht kan dus niet meer worden geboekt. We wensen Sabrina en Hans privé en professioneel alle succes toe!

 


Benieuwd naar nog meer wandelingen of toeristische informatie? Check de webpagina 'ontdek Ninove'.

Wil je op de hoogte blijven van de toeristische activiteiten?

Inschrijving nieuwsbrief toerisme   Abonneer je op de nieuwsbrief

    Schrijf je in op de WhatsApp groep

Facebook toerisme NinoveVolg ons op Facebook

 

 

 

 

 

 


Contact informatie