Thabo en Ilias over hun muzikale zomer

Van die jonge gasten kunnen we nog iets leren! Dat was onze conclusie na een namiddag met Thabo en Ilias. Terwijl wij ons hier als volwassenen vaak onnodig druk maken in onze opgefokte maatschappij, zijn die kerels het summum van zorgeloosheid. Zie ze stappen over’t Oeverstekske, de voetgangersbrug over de Dender. Stappen kan je dat nauwelijks noemen. ’t Is een soort übercoole slowmotion. Super relaxed, haast kennen ze niet, het woord ‘chill’ ter plaatse heruitgevonden. Maar vergis je niet: ambitie hebben ze te over.


Ze leerden elkaar kennen via het basketbal in het park. Thabo: “We waren gewoon rustig aan het spelen. Toen hebben we elkaar leren kennen.” Ilias: “Ik vroeg zijn Insta en daarna zijn we meer bevriend geraakt. Dan zijn we uiteindelijk naar een studio gegaan, want we wilden muziek maken en zo is dat begonnen.” Aha, ze bewegen traag, maar ‘t zijn dus rappers. Moet kunnen. Thabo: “We hebben een paar liedjes gemaakt en we proberen gewoon. Deze zomer gaat er meer en meer gebeuren. We zijn betere teksten aan het schrijven. Maar we kunnen nog niks verklappen.”

Een artiestennaam hebben ze al. Thabo is Thibiboy en Ilias is Loyal21. Attitude hebben ze ook. In overvloed zelfs. Die doet een beetje denken aan Bilall Fallah en Adil El Arbi, onze 2 regisseurs die de ene na de andere Hollywoodhit scoren. Of ze het ooit zo ver gaan schoppen, weten we niet, maar ze hebben ons alleszins de ogen geopend. Vanaf nu leven we ook een versnellingske lager en spiegelen we ons aan deze twee Ninovieters die vanuit de vriendschap de liefde voor muziek ontdekken en hun droom willen waarmaken. Een verbindend muzikaal verhaal.