Tabaksruiter- en menroute

Ruiters en menners kennen ze maar al te goed: de Ninoofse Tabaksroute die zich langs rustige veldwegen door unieke landschappen met imposante hoeven door het groen slingert.

Deze route werd in 2020 volledig vernieuwd en beschikt nu over een noordelijk en een zuidelijk deel en is met liefst meer dan 60 km totale lengte de langste route voor paarden in Oost-Vlaanderen!

Met als vertrekpunt Manège Hof van Mulders in Nederhasselt kan je voor de noordelijke lus kiezen tussen drie afstanden:

de basislus (bruine signalisatie) telt net geen 20 km en kan worden uitgebreid tot 29 km (groene signalisatie) of 33 km (rode signalisatie).

Voor de zuidelijke route vertrek je in Manège Molenzicht in Denderwindeke. Deze lus omvat 31,6 km.

Je kan beide routes ook verbinden via de Pollarebrug. Hier moeten ruiters even afstappen om te voet over te steken gezien de beperkte hoogte van de brug.

De oorsprong van de naam "Tabaksroute" moet niet ver worden gezocht: wie Appelterre zegt denkt aan pijp en tabak, al is de ambachtelijke tabaksteelt nu zo goed als teloorgegaan. Maar wist je ook dat Appelterre de bakermat is van het wereldbefaamde Brabantse trekpaard? Uiteraard is de gerestaureerde Wildermolen met het bijhorende typische molenlandschap een van dé blikvangers. Je kan er bij helder weer kilometers ver de horizon afspeuren.

Tabaksruiter- en menroute

 

Van de nieuwe Tabaksroute is geen papieren kaart beschikbaar, je kan wel alle info downloaden via de QR-code.

Deze QR-code en veel meer info vind je op het plannetje.

Ook jouw paard maakt de Tabaksroute de moeite waard! Nu te verkennen!

 

 

 


Contact informatie