#ST(R)OOM. Fietsen langs het erfgoed in Denderland.

Wegens het warme weer zijn we genoodzaakt de fietstocht van komende zaterdag uit te stellen. Samen met de gidsen zoeken we een nieuwe datum, we houden jullie verder op de hoogte.

Erfgoedcel Denderland lanceert een project rond het erfgoed van de spoorwegen en de Dender.

De Denderstreek is een kruispunt van verkeerswegen in ons land. Grote verkeersassen doorkruisen het grondgebied van de gemeenten die bij Erfgoedcel Denderland zijn aangesloten: Aalst, Denderleeuw, Erpe-Mere, Lede en Ninove. Zowel het spoor als de Dender hebben onze geschiedenis mee bepaald en bepalen nog steeds het dagelijkse leven van de inwoners. Veel erfgoed bevindt zich dan ook nabij deze verkeersassen of is er aan gelinkt. Het project #ST(R)OOM wil dit erfgoed in de kijker zetten en ontsluiten voor hedendaagse erfgoedbeleving.

Het project zoekt erfgoedverhalen, leuke anekdotes en afbeeldingen. Ken jij een speciale erfgoedlocatie langsheen de Dender of een interessant erfgoedplekje langs de spoorlijnen in Denderland? Laat dan van je horen via erfgoedcel@aalst.be of 053 72 33 65.

Fietstocht

Dit najaar zal je kunnen deelnemen aan een geleide fietstocht. Onze gidsen vertellen je over het erfgoed langs de Dender en het spoor. Al fietsend ontdek je het verhaal van de schiptrekkers uit Denderleeuw, de textielindustrie langs de Dender, de Zweedse lucifers in Ninove en de historische rol van het spoor in onze regio. Je bezoekt onontgonnen erfgoedlocaties en komt meer te weten over het project #ST(R)OOM. De fietstocht start en eindigt in Denderleeuw. Je kan kiezen uit een lus richting Ninove of een lus richting Aalst. De fietstocht is ongeveer 20 km lang en duurt maximaal 2.30 uur.


Contact informatie