Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans

Hoofdvestigingsplaats Ninove
Parklaan 13
9400 Ninove
academie.mwd@ninove.be 
tel. 054 50 52 50
website

 • vestigingsplaats Denderwindeke
  Edingsesteenweg 344, 9400 Denderwindeke
  tel. 054 50 33 20
 • vestigingsplaats Meerbeke
  Gemeentehuisstraat 30, 9402 Meerbeke
  tel. 054 33 88 15
 • vestigingsplaats Appelterre
  Appelterre-Dorp 48, 9406 Appelterre
  tel. 054 50 52 50 (Ninove)
 • vestigingen in Denderhoutem, Haaltert, Roosdaal en Liedekerke.

Wil je weten wat er allemaal gebeurt in de academie? Vraag je je af waar al die gekke klanken vandaan komen? Had je al steeds zin om toneel te leren spelen? Te leren dansen? Snuister dan zeker eens rond op www.academieninove.be!

De Academie voor Muziek, Woord en Dans maakt deel uit van het officieel gesubsidieerd onderwijs en is erkend door de Vlaamse Gemeenschap. De inrichtende macht is het stadsbestuur van Ninove.Wij bieden 3 volwaardige kunstdisciplines of domeinen van het deeltijds kunstonderwijs (DKO) aan: Muziek, Woordkunst-drama en Dans. Het aanbod vormt een waardevolle, artistieke en creatieve aanvulling op het reguliere dagonderwijs. De academie leidt jongeren én volwassenen op tot kunstliefhebbers.

 • Je leert kunst zelf beoefenen, je verwerft vaardigheden die je laten groeien naar artistieke onafhankelijkheid. We leiden je in die mate op dat je vanaf een bepaald ogenblik met het instrument of met een andere aangeleerde vaardigheid actief kan deelnemen waar je dat wil: in een muziekgroep, een harmonie, een fanfare, een orkest, in een toneelvereniging, als voordrachtkunstenaar, als presentator, in een dansgroep. Je maakt ook kennis met een brede waaier van stijlen.
 • Je leert kunst ontdekken en begrijpen. Als luisteraar of toeschouwer kan je deel uitmaken van het gevormde publiek dat, wat er op het podium gebeurt, naar waarde kan schatten.
 • Als je de mogelijkheid in jou hebt én de wil om later professioneel met kunst door het leven te gaan, bereiden wij je hierop degelijk voor.
 • Tenslotte bieden wij de mogelijkheid om levenslang en levensbreed te leren.

Zo vormt de Academie voor Muziek, Woord en Dans de spil van het culturele leven in de regio van Ninove, Haaltert, Roosdaal en Liedekerke.