Stad verstuurt brieven en documenten digitaal

24
mei
2024

De stad start in juni met het digitaal versturen van brieven via de eBox, zowel naar inwoners als naar bedrijven. Als je je eBox al hebt geactiveerd, vallen de brieven automatisch in je elektronische postbus. Is jouw eBox nog niet actief? Surf dan naar https://myebox.be en geef aan dat je documenten van de overheid graag digitaal wil ontvangen. Geef bij je registratie zeker een mailadres op; dan krijg je een melding zodra er een nieuw bericht voor je is.

De eBox heeft heel wat voordelen:

  • Je ontvangt brieven van de lokale, Vlaamse en federale overheid een stuk sneller.
  • De brieven blijven geruime tijd raadpleegbaar in je eBox.
  • Je kan de eBox makkelijk online checken (bv. in de trein of in het buitenland).

Is je eBox geactiveerd, maar ontvang je geen mails bij nieuwe berichten?

Check op https://myebox.be of je correcte mailadres staat genoteerd. Mogelijk veranderde je de voorbije jaren van mailadres? Of misschien staat er helemaal geen contact-mailadres ingevuld? Log even aan en check of alle gegevens kloppen.

Waar kan je je eBox checken?

Je eBox controleren kan op heel wat verschillende manieren, zoals:

In elke (notificatie)mail die je ontvangt van de eBox, staat trouwens een linkje naar het document, zodat je het in enkele kliks kan inkijken.

De stad gaat voor een geleidelijke uitrol van de digitale postverzending. De eerste digitale brieven gaan in juni de (digitale) deur uit. Tegen het eind van dit jaar zal een aanzienlijk aandeel van de brieven via eBox verzonden worden.

Tóch liever (nog) papier?

Ontvang je brieven van de overheid toch nog liever op papier? Als je eBox niet actief staat, krijg je alle communicatie van de overheid gewoon thuis in je brievenbus. Dat zal ook in de toekomst zo blijven.

Hulp nodig bij de activatie van je eBox of het instellen van itsme?

Heb je een vraag over het gebruik van je smartphone, tablet, computer of over itsme of de eBox? Kom dan langs in het mobiel Digipunt in Ninia Shopping aan de Centrumlaan!

Meer weten over de eBox? Check https://myebox.be.


Contact