Souvenirs

Souvenirpenning en magneten

Ninove, ons eigenste levendige Oost-Vlaamse stadje aan de Denderboorden op de grens met Vlaams Brabant, heeft een aantal bezienswaardigheden die echt wel de moeite waard zijn. De schitterende abdijkerk is een monument van formaat en zonder twijfel een van de prachtigste barokkerken van de lage landen, allicht zelfs van ver daarbuiten. De Koepoort is de enige van de vier stadspoorten die de tijd heeft getrotseerd. En, carnaval vieren zit de Ninovieters in het bloed. Niet voor niets stond het eerste carnavalsmonument, het Wortelmanneken, in Ninove! Onze zes reuzen zijn echte ambassadeurs van de stad die hun stek hebben gevonden in de Hospitaalkapel en in hun eigen Ninoofse decor de talrijke bezoekers opwachten.

Haal een stukje Ninove in huis.

 Souvenirpenningen AbdijkerkMagneten

  • De officiële souvenirpenning is te koop aan 2 euro/stuk met daarop een gedetailleerde afbeelding van de abdijkerk.
  • De twee magneten met respectievelijk de Koepoort met het Wortelmanneken en de zes stadsreuzen én de ezel zijn de koop aan 3 euro/stuk

Geen toerist en zeker geen enkele Ninovieter mag deze Ninoofse hebbedingen missen!

Een onmisbare reuzenpin

Reuzenpin Doeken en DoekaDoeken en Doeka, het Ninoofs reuzenkoppel bij uitstek, is 75 jaar gehuwd en dat heeft Ninove geweten toen op zaterdag 18 september 2021 de hele reuzenfamilie door de stad trok.

Maar, weet je ook dat ze nu hun eigen officiële “pin” kregen? De twee oudste stadsreuzen staan er feestelijk en heel realistisch op afgebeeld in hun vernieuwde kledij.

  • de pin heeft een afmeting +/- 2cm x 4cm en is te koop aan 5 euro/stuk. 

Een niet te missen item voor iedereen die de Ninoofse reuzen een warm hart toedraagt!

 


Contact informatie