Sophie over haar gasten

Maandelijks leggen we dezelfde 5 vragen voor aan een ondernemer. Om zo de mens achter de ondernemer te leren kennen. Voor onze vijf ondernemersvragen trokken we deze maand oostwaarts. In gedachten dan toch, want bij Karma & Ojas specialiseren de zussen Sylvie en Sophie zich in oosterse massagetechnieken die ze op hun reizen geleerd hebben. Ze ruilden hun thuisstad Gent in voor Denderwindeke, waar ze in februari al 8 jaar met veel liefde en passie Karma & Ojas uitbaten. Sylvie blijkt vandaag ziek, Sophie voert het woord voor beiden.

Waarom kozen jullie voor een bestaan als zelfstandige?

“We hadden allebei een erg stressvolle job. Om te ontspannen, zochten we onze toevlucht in yoga, maar dat was niet wat we zochten. Gaandeweg ontdekten we massages en volgden hier een breed scala aan opleidingen voor. Het werd een gezamenlijke passie die we heel intensief hebben uitgebouwd. Het heeft ons wat tijd gekost om tot het besef te komen dat we hier onze job wilden van maken. Maar zo’n acht jaar geleden openden we dan toch Karma & Ojas: een plek waar onze gasten tot rust kunnen komen.”

Wat is het eerste dat jullie doen als jullie de zaak openen?

“Elke ochtend maken we sappen met vers fruit, groenten en verschillende kruiden, volgens het seizoen. We gebruiken heel vaak gember in onze sappen. Deze sappen bieden we onze gasten aan na een massage. We gunnen hen zo nog even de tijd om na te genieten en tot zichzelf te komen.”

Wie zijn jullie klanten?

“We spreken zelf eigenlijk nooit van klanten maar van gasten. Want iedereen moet zich bij ons welkom voelen. Een gast geef je toch een andere behandeling dan een klant. Het is moeilijk om echt een profiel te schetsen van onze gasten. Voor de meer relaxerende massages zien we heel vaak duo’s: koppels, vriendinnen, zussen, dat kan van alles zijn. De meer therapeutische massages zijn doorgaans mensen alleen, die met specifieke klachten naar ons komen.

Wat is jullie grootste talent?

“Wij luisteren met onze handen, met aandacht voor de persoon op onze massagetafel. Je voelt heel vaak aan een lichaam waar de spanning zit, daar hebben we meestal geen woorden voor nodig.”

Wat maakt jullie dag goed?

“Wij hebben een gastenboek waar iedereen iets in mag schrijven. En het is echt zalig om na een lange dag even door het gastenboek te bladeren. Hier schrijven mensen die soms krom lopen van de stress de mooiste woorden nadat ze door ons geholpen werden. ‘Heaven must be missing two angels’, schreef iemand ooit. In dat boek zit de bevestiging van ons werk. Die mooie woorden geven ons echt vleugels.”


Wil jij, net als Sophie, met jouw zaak eens schitteren op onze website, sociale media en in het stadsmagazine? Stuur dan een mailtje naar communicatie@ninove.be.