Snel&Wel

Snel&Wel is al enkele jaren een vaste waarde als het gaat over bedeling van drukwerk en pakketten in en rond Aalst en de Vlaamse Ardennen. Begin 2021 opende Snel&Wel ook een afdeling in Ninove. Het bedrijf bedeelt flyers, brieven en pakketten niet zomaar, maar snel, wel (hoe kan het ook anders) én milieuvriendelijk. Maar nóg belangrijker: de koerierdienst werkt met mensen die moeilijk aan een job raken, zodat ze nieuwe kansen krijgen op de arbeidsmarkt.

Sociale tewerkstelling

Snel&Wel is een sociale onderneming die sterk inzet op maatschappelijke participatie van kansengroepen. Het project biedt de mogelijkheid om de sociale tewerkstelling in Aalst en Ninove verder uit te breiden. Werkpunt Ninove, die ook inzet op sociale werkgelegenheid in onze stad, werkte mee om het fietskoerierproject in Ninove uit de grond te stampen. 

Wil jij iets verzenden?

Ben je een handelaar en wil je wat verzenden (promotie, pakketjes ...)? Of sta je op het punt om met je vereniging iets te bedelen? Snel&Wel doet nu al bedelingen in Ninove, aarzel dus niet om een offerte aan te vragen. Meer info op www.snelenwel.be.

Lees meer over de start van Snel&Wel in Ninove.

Ophaalservice Snel&Wel (Aalst en Ninove)

Met z’n allen zijn we jaarlijks verantwoordelijk voor een berg recycleerbaar afval. Hoeveel afgedankte elektrische apparaten staan ergens stof te vangen? Of hoeveel materiaal dat een tweede leven kan krijgen in de circulaire economie, ligt wel ergens in een garage of een tuinhuis? Het recyclagepark is de plaats om van die spullen af te geraken. Helaas is niet iedereen in de mogelijkheid om deze zelf naar het recyclagepark te brengen.  

Recyclageafval de fiets op! 

Snel&Wel biedt hiervoor dé milieuvriendelijke oplossing aan: via een ophaalservice met cargofietsen. Particulieren én bedrijven in Aalst en Ninove kunnen een beroep doen op deze ophaalservice.  

Steun het project

Om met dit project te kunnen starten, moeten er twee aangepaste cargofietsen aangekocht worden.  

Via Streekmotor23, onderdeel van Streekfonds Oost-Vlaanderen, wordt een crowdfunding, gelanceerd. Enkel door financiële steun van het brede publiek kan dit sociaal project slagen.  

Streekmotor23 verdubbelt iedere gift en dit tot een bedrag van 5.000. Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.

Waarom zou je steunen? 

Met jouw steun heb je in Ninove een directe impact op de maatschappelijke participatie van kansengroepen én op het leefmilieu. We verhogen de kansen op reguliere tewerkstelling voor mensen die het moeilijk hebben op de arbeidsmarkt.  We zorgen voor een klimaat- en budgetvriendelijke alternatief voor gemotoriseerd vervoer naar het recyclagepark. 

Hoe kan je steunen? 

Surf naar de actie of scan de qr-code en steun het project! Steunen kan tot 30 juni 2021. 

  

Blijf op de hoogte van dit project! 

Bekijk zeker ook het promotiefilmpje! Ninoofs afval de fiets op! 

Meer info

Neem contact op met Mia De Wolf, Werkpunt Ninove, 054 31 76 86 of info@werkpuntninove.be 


Contact informatie