Zwerfvuil

Zwerfvuil blijft een groot probleem in onze stad. Op verschillende plaatsen ligt afval waar het niet thuis hoort. Rondslingerende blikjes, flesjes, kauwgom, sigarettenpeuken, kranten ... Het wordt allemaal door mensen bewust of onbewust weggegooid of achtergelaten op straat of in de berm. Zwerfvuil is niet alleen lelijk, het is ook slecht voor het milieu en gevaarlijk voor spelende kinderen.

Zwerfvuilmeters en -peters gezocht

Om het probleem van zwerfvuil te helpen bestrijden, is het stadsbestuur op zoek naar zwerfvuilmeters en -peters die regelmatig het zwerfvuil gaan opruimen in een zelfgekozen straat of wijk. De stad ondersteunt deze vrijwilligers door gratis 'in de vuilbak'-vuilzakken, fluo-vestjes, afvalgrijpers en handschoenen ter beschikking te stellen. Deze kan je krijgen bij de dienst leefmilieu tijdens de openingsuren.

De volle zakken met ingezameld zwerfvuil kunnen ofwel afgegeven worden bij de technische dienst (Paul De Montplein in Ninove) ofwel vraag je een ophaling via het SIS-meldingssysteem of bel je naar de technische dienst op het nummer 054 31 77 10. Na het indienen van de aanvraag krijg je een mailtje met het geplande tijdstip van ophaling.

Zwerfvuilacties

De stad Ninove heeft een premie voor verenigingen of organisaties die in Ninove een zwerfvuilactie ondernemen. Je vindt de voorwaarden, bedragen, het reglement en aanvraagformulier op deze pagina

Ninove nette stad


Contact informatie