Premie autodelen

Autodelen wordt steeds populairder. Afhankelijk van je eigen situatie heb je misschien niet constant een wagen of tweede wagen nodig. Door zelf een auto te gaan delen of lid te worden van een autodeelorganisatie kan je een mooi financieel voordeel hebben zonder veel in te boeten op het gemak om een wagen te kunnen gebruiken wanneer je hem nodig hebt.

Eén deelwagen vervangt al snel 5 tot 10 particuliere voertuigen. Hierdoor zorgen deelwagens dus voor minder overlast en parkeerdruk en dragen ze een steentje bij aan een klimaatvriendelijke gemeente. De stad wil haar inwoners aanmoedigen om te gaan autodelen door het invoeren van een premie..

De premie omvat het deels terugbetalen van de autodeelkosten per jaar voor een particulier autodeelsysteem of een autodeelsysteem door autoaandeelbieders. De premie bedraagt enerzijds 100% van de betaalde jaarlijkse autodeelkosten met een jaarlijks maximum van € 35,00 per natuurlijk persoon of € 0,10 per gereden kilometer per natuurlijk persoon met een jaarlijks maximum van € 35,00.

Alle voorwaarden lees je in het reglement. Een aanvraag voor de premie doe je via dit formulier.


Contact informatie