Ninove renoveert!

Ga je renoveren?

De renovatie van je woning is een opdracht waar nogal wat mensen tegenop zien. Nochtans verhogen renovatiewerken het comfort en de waarde van je woning, en kan je bovendien heel wat energie – en dus ook euro’s – besparen. 

De stad biedt je, samen met de Provincie Oost-Vlaanderen en Fluvius, gratis renovatieadvies én -begeleiding. En als het financieel moeilijk gaat, kom je misschien in aanmerking voor een renovatielening met uitgestelde terugbetaling.
 
Zo wordt renoveren geen last, maar een duidelijk stappenplan dat ervoor zorgt dat je binnenkort een huis hebt dat milieuvriendelijker is, en dus voor een lagere energiefactuur zorgt.
 
Ben je enkel op zoek naar tips over het manieren om energie te besparen dan kan je hier meer info vinden.
 
Hoe gaat het in z’n werk?
Er zijn 2 mogelijke stappen die je voor de renovatie van je woning kan nemen.
 

Stap 1: gratis renovatieadvies aan huis

Als eigenaar van een woning in Ninove ontvang je een gratis renovatieadvies aan huis . Een deskundige van het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen maakt dan samen met jou de huidige staat van je woning op, en stelt een stappenplan voor om je woning klaar te maken voor de toekomst. Wat zijn voor jouw woning duurzame en betaalbare oplossingen op vlak van isolatie, verwarming, ventilatie...?

Na het bezoek ontvang je een uitgebreid adviesverslag met alle informatie op maat van jouw woning.

Stap 2: renovatiebegeleiding en/of -lening.

Optie 1: renovatiebegeleiding

Heb je besloten welke werken je graag wil laten uitvoeren? Dan kan je zelf op zoek gaan naar aannemers, óf je doet een beroep op een gratis renovatiebegeleider. Die vakspecialist zoekt naar aannemers, vraagt voor jou offertes op en is thuis in het aanvragen van premies. Uiteraard zorgt hij er ook voor dat de werken worden afgerond binnen het afgesproken budget. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Je kan trouwens op elk moment stoppen met de begeleiding, mocht je dat willen.
 

Optie 2: renovatielening met uitgestelde terugbetaling (Noodkoopfonds)

Kan je woning een update gebruiken, maar gaat het financieel moeilijk? Dan kom je misschien in aanmerking voor een renovatielening met uitgestelde terugbetaling. Dat is een lening tot 25.000 euro bij de Vlaamse overheid, die je pas terug hoeft te betalen als je je huis verkoopt of naar een andere woning verhuist. In alle andere gevallen start je met het terugbetalen na een periode van 20 jaar.

Kies je voor een renovatielening, dan krijg je uiteraard ook renovatiebegeleiding, mocht je dat willen. De stad werkt voor de lening samen met SOLVA en de Provincie Oost-Vlaanderen.
 

Inschrijven

Schrijf hier in voor de eerste stap, het renovatieadvies bij je thuis. Het advies is gratis en vrijblijvend. Ook de 2e stap, de renovatiebegeleiding is gratis. Na ontvangst van de offertes voor je renovatiewerken kan je nog steeds beslissen om uit het traject te stappen.

Meer info

Zie website van het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen 

Ninove renoveert! is een project van de stad Ninove i.s.m. het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen van de Provincie Oost-Vlaanderen en i.s.m. Fluvius, elektriciteitsnetbeheerder.

Het project loopt tot de zomer van 2023.

Energiehuis SOLVA

Wil je advies/hulp bij de de verschillende (steun)maatregelen voor energie-investeringen en renovatiewerken of de verbouwlening? Dan kan je terecht bij het Energiehuis van SOLVA.

Inwoners van Zuid-Oost-Vlaanderen, kunnen sinds kort beroep doen op de SOLVA renovatiecoach. De renovatiecoach begeleidt verbouwers bij alle aspecten van hun renovatie, zowel technisch als energetisch.  De ondersteuning van de SOLVA renovatiecoach richt zich voornamelijk op de doelgroep van de Mijn VerbouwLening (= de laagste en middelste inkomenscategorie van Mijn VerbouwPremie en verhuurders). 

Meer info: https://www.so-lva.be/energiehuis   

Premies of een lening?

Meer info over verbouw- of energiepremies  en een verbouwlening vind je op:


Contact informatie