Laadpalen voor elektrische voertuigen

Elektrisch rijden zit in de lift maar een probleem is dat er weinig publiek toegankelijke laadpalen aanwezig zijn. Doorgaans wordt ongeveer 70% thuis opgeladen en 20% op het werk en 10 % op andere locaties (bv. tijdens het shoppen). Om afstanden tussendoor te overbruggen en de drempel voor het aankopen van een elektrisch voertuig te verlagen, zijn er veel meer publieke laadpalen nodig. De komende jaren zullen er dus extra laadpalen bijkomen.

Op de kaart van het departement Mobiliteit en Openbare Werken staan alle (semi)publieke laadpalen.

De komende jaren zullen er in Ninove nog meer publiek toegankelijke laadpalen geplaatst worden. Het doel is om op vrij korte termijn extra laadpalen te hebben.
Op sommige apps (bv. SMOOV, New Motion, Zap Map...) kan je bekijken waar een laadpaal staat en of hij in gebruik is. Opgelet, als de laadpaal in een zone voor betalend parkeren staat, moet je parkeergeld betalen. Als gebruiker van een laadpaal ben je dus niet vrijgesteld van een parkeerretributie.

Om de laadpaal te gebruiken, moet je in het bezit zijn van een laadpas. Een laadpas kan je aanvragen bij een leverancier van laadpassen naar keuze.

Staat er geen laadpaal in je buurt en heb je een elektrische wagen, maar geen parkeerruimte op je eigen domein, dan kan je de plaatsing van een publieke laadpaal aanvragen

Meer informatie vind je op www.vlaanderen.be.


Contact informatie