Registreren, chippen en sterilisatie van huiskatten

Heb je een kat in huis? Dan weet je wellicht dat je ze voor de leeftijd van 5 maand moet laten steriliseren (als je geen kweker bent, natuurlijk). En waarom zou je ze ook niet laten chippen en registreren? Dan kan je katje meteen aan jou gelinkt worden via de CatID databank, mocht het verloren lopen. Maar dat kost natuurlijk wel wat.

Daarom steekt de stad graag een (financieel) handje toe: we geven je een subsidie voor het chippen, registreren en onvruchtbaar maken van je dier.
 

Subsidie

De aanvrager moet op het moment van de aanvraag gedomicilieerd zijn in Ninove en gebruik maken van een erkende dierenarts met een praktijk op het grondgebied van Ninove. 

Het subsidiebedrag bestaat uit 2 onderdelen:

  • een subsidie van 20 euro voor het registreren en chippen van de huiskat.
  • een subsidie van 30 euro voor de sterilisatie van een kattin en 15 euro voor de castratie van een kater.

Wanneer het registreren, chippen en onvruchtbaar maken samen wordt uitgevoerd, wordt het subsidiebedrag in 1 keer uitgekeerd (50 euro voor een kattin, 35 euro voor een kater).

In het andere geval zijn volgende voorwaarden van toepassing:

  • De subsidie voor het chippen en registreren wordt enkel uitgekeerd als de aanvrager kan aantonen dat de kat al eerder onvruchtbaar werd gemaakt.
  • De subsidie voor het onvruchtbaar maken wordt enkel uitgekeerd als de aanvrager kan aantonen dat de kat al eerder werd gechipt en geregistreerd.

Er wordt maximaal een subsidie verleend voor 1 huiskat per gezin per jaar.

De subsidie moet worden aangevraagd binnen de 3 maanden nadat de ingreep door een erkende dierenarts met een praktijk op het grondgebied van Ninove heeft plaatsgevonden. Meer informatie kan je vinden in het subsidiereglement.

De aanvrager gebruikt hiervoor het officiële aanvraagformulier dat je kan bekomen bij je erkende dierenarts.

Meer info over de sterilisatieplicht kan je vinden op www.huisdierinfo.be.

 


Contact informatie