Joanna en Anas over hun avonturen bij Habbekrats

Joana en Anas zijn twee tieners van respectievelijk 11 en 15 die letterlijk en figuurlijk kleur brengen in onze stad. We ontmoeten hen in wat waarschijnlijk hun favoriete plekje in Ninove is: het park. Het valt ons op hoe gevarieerd het hier is: paadjes, groen, vijvertjes, een skate ramp … ideaal voor kinderen. Niet te verwonderen dus dat daar ook Habbekrats huist, de jongerenorganisatie waar Joana en Anas elkaar hebben leren kennen.


Anas: “Het is altijd lachen met Habbekrats, het is nooit saai. Ze doen altijd leuke activiteiten. Onlangs hadden ze een fake-account aangemaakt op Instagram en wij moesten dat account vinden en uitvissen of het een jongen of een meisje was. Toen vertelden we grappen aan elkaar en we moesten de hele tijd lachen.”

De twee zijn duidelijk zot van Habbekrats, en daar zal het enthousiasme van de verantwoordelijken Tibout en Mauro ook wel voor iets tussen zitten. Joana en Anas zijn zelfs echte ambassadeurs geworden. Joana: “Een vriend van mij heeft een week geleden Habbekrats leren kennen en hij vindt het heel leuk. Ik heb hem er alles over verteld en nu wil hij elke dag komen. Dus toen ik hem zei dat Habbekrats niet open is op zondag en maandag, werd hij kwaad, haha.”

Het is ontwapenend om te zien hoe ze zich thuis voelen bij Habbekrats. Joana heeft ter voorbereiding op het interview voor iedereen snoep gekocht en Anas is naar de kapper gegaan om er goed uit te zien in de video en op de foto. Dikke chapeau voor Habbekrats om kinderen de kans te geven hen te laten doen wat kinderen het liefst doen en wat ze het best kunnen: in een veilige omgeving zich samen amuseren, vrienden maken, verhalen vertellen en plezier hebben.