Huurdersbond en Verenigde Eigenaars

De huurdersbond

te huurDe huurdersbond is een organisatie die opkomt voor de rechten en plichten van een huurder, individueel en collectief. Je kan er terecht met allerlei vragen omtrent opzeg, waarborg, herstellingen, enz. De huurdersbond kan je niet verder helpen bij problemen inzake handelshuur of pacht of bij vertegenwoordiging voor de rechtbank. Voor advies moet je wel lid worden van de organisatie. Dit kan door het betalen van het jaarlijks lidgeld (20 euro of 25 euro voor ereleden). In ruil krijg je gedurende 1 jaar juridisch advies en ontvang je het 'Huurdersblad', een overzichtelijk tijdschrift met practische informatie over de huurwetgeving. Voor meer info, neem een kijkje op hun website.

Voor onze regio kan je terecht in het Adviespunt Aalst (woonwinkel), Werf 9, elke dinsdag van 17 uur tot 19 uur, zonder afspraak.

Telefoneren kan tussen 9u30 en 12u30 op het nummer 09/223.28.77 en 09/223.63.20

Verenigde Eigenaars

De verenigde eigenaars is een organisatie voor de verhuurders en eigenaars van verhuurde panden. Net als bij de huurdersbond krijg je in ruil voor lidgeld 10 maal per jaar een magazine boordevol actuele informatie inzake eigendom, practische voorbeelden en modelbrieven.

Je kan bij de verenigde eigenaars terecht voor telefonisch juridisch advies. Ze beantwoorden ook schriftelijke vragen en complexe dossiers worden op afspraak behandeld. Juristen helpen eveneens met het opstellen van huurovereenkomsten en andere contracten.

Particulieren betalen jaarlijks 65 euro lidgeld. Professionelen van vastgoed en mede-eigendommen betalen 149 euro.

Voor meer info kan je terecht op de website. Regio Dendermonde-Aalst heeft een secretariaat in Lebbeke (Wieze), Aalstersestraat 41. Voor openingsuren of het maken van een afspraak (zitdag) kan je bellen op het nummer 02 880 60 25.


Contact informatie