Hinder en omleiding: april en mei 2024

Er wordt op verschillende plaatsen in Ninove gewerkt vanaf 8 april. Dit zijn de locaties en de bijhorende omleidingen voor het verkeer.

Oudstrijdersplein en Beverstraat

De handelskern wordt vernieuwd. Tijdens de tweede fase van deze werken, wordt het Oudstrijdersplein en de Beverstraat volledig afgesloten. Verkeer wordt omgeleid via de Graanmarkt, Dreefstraat en Stationsstraat. Deze werken (van deze 2e fase) duren van 8 april tot 2 juni. Meer info over deze werken vind je op www.ninove.be/handelskernvernieuwing.

Oude Kaaibrug

De Oude Kaaibrug wordt geschilderd. Verkeer wordt omgeleid via de Begijnebrug (uitgezonderd op dinsdagen). Deze werken duren van 8 april tot 22 april.

Update 8 april: de werken zullen later van start gaan.

Kloosterweg

Het plein aan de Abdijsite wordt vernieuwd. Het plaatselijk verkeer wordt omgeleid via de Weggevoerdenstraat, Albertlaan, Middenstraat, Dwarsstraat, Ooststraat, Abdijstraat. De werken duren tot midden juli. Meer info over deze werken vind je op www.ninove.be/pleinabdijsite.

Denderhoutembaan

In opdracht van Fiberklaar worden glasvezelkabels gelegd op de Denderhoutembaan. De Denderhoutembaan zelf wordt tijdelijk eenrichtingsverkeer tussen de Groeneweg en de Aalstersesteenweg. Het gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid via de Aalstersesteenweg en de Expressweg naar Denderhoutem. Fietsers worden omgeleid via de Groeneweg. De werken duren van 4 april tot 12 april.

Update 11 april: De werken zijn eerder dan gepland voltooid. Het verkeer kan opnieuw door. 

Kruispunt ‘Den Doorn’

Agentschap Wegen en Verkeer gaat deze zomer het kruispunt met de Aalstersesteenweg (N405) en de Expresweg (N28) aanpakken. De voorbereidende werken van de nutsmaatschappijen starten nu al. De werken gebeuren in twee fases. Tijdens fase 1 (van 15 april tot 17 mei) wordt De Aalstersesteenweg (N405) eenrichtingsverkeer vanaf de Groeneweg tot aan kruispunt Den Doorn. Het gemotoriseerd verkeer richting het kruispunt kan dus de werfzone passeren. Het verkeer richting Ninove centrum volgt een omleiding via de N28 en de N8. Meer info over deze werken vind je op www.ninove.be/heraanleg-kruispunt-den-doorn

Jaagpad Pollare

De stuw ('het sas') in Pollare wordt vernieuwd. Fietsers zullen het jaagpad in het stuk tussen de voetgangersbrug in Pollare en de Kaatsweg in Ninove niet kunnen gebruiken. Zij worden omgeleid via de Pollarebaan. Deze werken duren van 8 april tot 17 mei. Meer informatie over deze werken vind je op www.vlaamsewaterweg.be/stuw-van-pollare-ninove

Andere werken

Er wordt nog op andere plaatsen in Ninove gewerkt. Op die plaatsen zal het verkeer niet moeten worden omgeleid. Deze locaties kan je terugvinden op Geopunt


Contact informatie