Heraanleg kruispunt Den Doorn

Agentschap Wegen en Verkeer wil de veiligheid op kruispunt ‘Den Doorn’ (N28/N405), met name voor fietsers, aanpakken. De wegenwerken zijn gepland tijdens de zomer, maar de voorbereidende werken door de nutsmaatschappijen starten dit voorjaar.

Timing

Er wordt gestart half april en de werken zullen duren tot eind juni. Er wordt gewerkt in twee fasen. Fase één start op maandag 15 april, dan wordt er gewerkt op de Aalstersesteenweg (N405) aan de kant van Ninove centrum. Fase twee start op dinsdag 21 mei, dan zal de kant van Denderleeuw aan de beurt zijn. 

Na het bouwverlof, in augustus 2024, wordt gestart met de heraanleg zelf. De timing is onder voorbehoud van werf- en weersomstandigheden.

Hinder

Tijdens fase 1 (van 15 april tot 17 mei)

  • Voetgangerskunnen de werfzone passeren aan de kant van Ninove centrum, de zuidkant van het kruispunt.
  • Fietserskomende van Ninove centrumrichting kruispunt Den Doornondervinden geen hinder. Fietserskomende van kruispunt Den Doornrichting Ninove centrumvolgen een omleiding via de Doornweg en de Vinkenstraat.
  • Debusrichting Ninove centrum zal vanaf de Okegembaan omrijden via Ring-Oost en de Fernand
    Tavernestraat naar het station
  • De Aalstersesteenweg (N405) wordt eenrichtingsverkeer vanaf de Groeneweg tot aan kruispunt Den Doorn. Het gemotoriseerd verkeer richting het kruispunt kan dus de werfzone passeren. Het verkeer richting Ninove centrum volgt een omleiding via de N28 en de N8.

Fase 2 (van 21 mei tot eind juni)

Tijdens de aanleg van de leidingen zullen aan de noordzijde de parkeerstrook en het fietspad ingenomen
worden. Aan de zuidzijde worden de berm en het fietspad ingenomen.

  • Voetgangerskunnen steeds de werfzone passeren.
  • Fietsersvolgen inbeide richtingeneen omleiding via het bedrijventerrein Doorn Noord en de veldweg naast de N28.
  • Debussen van De Lijnkunnen de werfzone passeren.
  • De straatkant richting Denderleeuw zal afgesloten zijn door open sleufwerken. Het gemotoriseerd verkeer richting Denderleeuw volgt een omleiding via de N28/N45, de Churchillsteenweg, Industrielaan en de N405. Ring-Oost en de Okegembaan blijven in beide richtingen bereikbaar vanaf het kruispunt Doorn.

Meer info 

De meest actuele info is steeds te raadplegen op https://wegenenverkeer.be/werken/heraanleg-kruispunt-den-doorn-ninove 


Contact informatie