GR20170330 AP1. Interpellatie van raadslid Kurt Van Den Driessche aan de schepen van mobiliteit en communicatie m.b.t. het parkeren tijdens carnaval(datum van publicatie 13/04/2017)

Volgende motivering wordt door de heer Kurt Van Den Driessche in zijn interpellatie vermeld:

 

Motivatie:

Tijdens festiviteiten in de stad neemt de parkeerdruk automatisch toe omdat een deel van de beschikbare parkeerplaatsen worden ingenomen door standen of installaties en andere omdat ze vrij moeten blijven voor het evenement zelf. Maar als je ook nog volk wil op die activiteiten moet je dus wel alle resterende plaatsen optimaal benutten.

 

Toelichting:

In Ninove Info van maart 2017 stond op pagina 5 vermeld dat er tijdens carnaval, op zondag, tussen 10 en 22u, ook gratis kon geparkeerd worden in de anders betalende Ninia parking. Prima initiatief, ware het niet dat wie op de oproep inging, moest betalen om de parking uit te raken…

Waar de parkeermeters waren afgedekt kon men tijdelijk ook gratis en vooral onbeperkt parkeren. Een schril contrast met de niet betalende zones waar de normale regeling van kracht bleef. Dit wijkt ook af van het principe dat men de parkeerschijf moet leggen als (meerdere) parkeermeters defect zijn. Dat principe bestaat trouwens om ook bij defecte parkeermeters te zorgen voor voldoende rotatie zodat de middenstand bereikbaar blijft en langparkeerders worden geweerd.

 

Vragen:

  1. Werden er met de uitbater van de private Ninia parking afspraken gemaakt over het gratis parkeren zoals vermeld in Ninove Info?
  2. Werd er van deze afspraak een overeenkomst opgesteld? Zoja, graag een kopie ter zitting (of vroeger).
  3. Was deze overeenkomst al rond voor het ter perse gaan van de bewuste Ninove Info?
  4. Hoe kan u verklaren dat de mensen die, al dan niet op basis van de informatie die in Ninove Info stond, toch moesten betalen om de Ninia parking op zondag 5 maart uit te raken?
  5. Zal er in de volgende Ninove Info en op de webstek van de stad vermeld worden wat de benadeelden moeten doen om hun geld terug te krijgen?
  6. Waarom wordt tijdens de periode dat de parkeermeters worden afgedekt, niet gevraagd de parkeerschijf te leggen zoals dat moet als er enkele parkeermeters defect zijn?

Contact informatie