GR20170126 AP8. Voorstel van raadslid Guy D'haeseleer om een private bewakingsfirma in te schakelen om de toenemende criminaliteit en onveiligheid in onze stad een halt toe te roepen (publicatiedatum 27/02/2017)

Volgende motivering wordt door de heer Guy D’haeseleer in zijn voorstel vermeld:

 

“Motivatie :

 

Als gevolg van het jarenlange lakse veiligheidsbeleid en het desinvesteren in politie, is het momenteel zo dat de Ninoofse politiezone met de groot gebrek aan personeel te kampen heeft.

 

Mijn voorstel is dan ook om de fondsen die momenteel niet aangewend worden door het gebrek aan personeel, vrij te maken voor het inzetten van een private bewakingsfirma op de hotspots in onze stad.   Het aantal mensen dat door de veiligheidsfirma wordt ingezet kan afgebouwd worden wanneer er nieuwe politie-inspecteurs het korps zouden vervoegen.  Op deze manier kan men op een professionele manier het tekort aan manschappen opvangen.  

 

Ik vraag dan ook de principiële goedkeuring van dit voorstel, waarna de grootte van de middelen en manschappen kan bepaald worden in overleg met de politiediensten en een bevraging van de markt kan georganiseerd worden.”


Contact informatie