GR20151126 AP3. Interpellatie van raadslid Werner Somers aan burgemeester en schepen van ruimtelijke ordening Tania De Jonge (datum van publicatie 16/12/2015)

Volgende motivering wordt door de heer Werner Somers in zijn interpellatie vermeld:

 

“Vorige maand interpelleerde ik de schepen van Ruimtelijke Ordening over een aantal passages in de door ODM ingediende projectnota, die deel uitmaakte van de aanvraag voor een stedenbouwkundige vergunning voor het uitbreiden van de leemontginning, het aanleggen van 9 tijdelijke uitwijkstroken, het heraanvullen van de ontgonnen groeve en de eindafwerking van de site als stadsbos ter hoogte van de Plasveldlaan.

 

Ik vroeg de schepen of het klopte wat er in die passages te lezen stond, namelijk dat er overleg had plaatsgevonden tussen ODM en het schepencollege, alsook dat de stad Ninove zich akkoord had verklaard met de voorgestelde ontsluiting via de Galgenveldbaan en Lebeke. Dit werd door de schepen ten stelligste ontkend. Op mijn verzoek werd er dan ook inmiddels een brief naar ODM verstuurd met de vraag waarop ODM zich baseerde om in het ingediende dossier te beweren dat de ontsluiting via de Galgenveldbaan de uitkomst was van overleg tussen de stad Ninove en ODM. ODM wordt in de brief verzocht vóór de gemeenteraad van 27 november 2015 een schriftelijk antwoord over te maken.

 

1. Heeft ODM inmiddels op de brief geantwoord?

 

2. Zo ja, hoe luidt het antwoord? Bent u het eens met dat antwoord?

 

3. Zo niet, wat leidt u af uit het uitblijven van een reactie?”


Contact informatie