Foto- en filmhoekje toerisme

Foto's van de activiteiten georganiseerd door de toeristische dienst en de VVV-Ninove vzw

Ninovieters en hun kasjkes

Zo’n 60-tal geïnteresseerden verzamelden zich op zondag 27 februari om nog eens langs en door de Ninoofse kasjkes te wandelen. Die “Kasjkeswandeling is en blijft een succesnummer: enkele jaren geleden kwamen meer dan 250 deelnemers opdagen, deze keer werd, met de pandemie in het achterhoofd, gewerkt met voorinschrijvingen en een maximum aantal deelnemers. Petrus en William nemen de wandelaars op sleeptouw doorheen de smalle straatjes van -overwegend- Ninove-centrum. Beide groepen wandelden in tegengestelde richting en onmoetten elkaar halfweg. Onderweg kwamen de (niet)-Ninovieters te weten dat de naam ‘kasjken’ allicht een verbastering is uit het Noord-Frans, en verwant met se cacher= zich verbergen. Hoe dan ook waren het utilitaire wegen om zich snel, te voet, van punt A naar punt B te begeven.

Schitterend weer, dikke twee uur wandelen, tevreden reacties alom, een duim voor de begeleiders. Meer moet dat niet zijn op een zonnige februaridag.

Wandel je graag eens mee?!

Op zondag 27 maart wordt er gewandeld in Nederhasselt. Wil je erbij zijn? Schrijf je hier in.

 

Herfstgeuren en -kleuren, natuur, zon, een fijn wandelgezelschap en een Lourdesgrot waren de ingrediënten van een zonnige zondagnamiddag 24 oktober. Zowat 50 deelnemers stapten met gids Petrus “efkens de grens over” naar Roosdaal tot aan de grot van Poelk. Wandelen is en blijft “in”.

Wandel je graag eens mee?!

Op zondag 28 november wordt er gewandeld van de Wildermolen in Appelterre via Pollare naar de Molen ter Zeven Wegen in Denderwindeke en vice versa, want windmolens en de bijhorende landschappen en vergezichten blijven tot de verbeelding spreken. Bij deze fikse tocht van meer dan 10 kilometer hoort een gezellige drankstop. Wil je erbij zijn? Schrijf je hier in.

 

In 2020 tot juni 2021 werden -omwille van coronamaatregelen- vrijwel alle toeristische activiteiten geannuleerd.

Met meer dan 80 waren ze, de wandelaars die Okegem verkenden tijdens de eerste toeristische activiteit van 2020. De zon deed haar best om de grijze lucht wat op te vrolijken en dat lukte zowaar tijdens een fikse tocht waarvan het parcours niet alleen over Okegem maar ook een stuk over Denderleeuw liep. De wandeling startte waar ooit de machtige Libanonceder in de tuin van de pastorij stond. Via de Ijzerenwegbaan en smalle wegjes door het groen met zicht op de typische Vlaamse rommelige achtertuintjes ging het naar het indrukwekkende Hof Te Hazeleer, ooit abdijhoeve in een ver verleden, vervolgens op het einde van de Fonteinstraat, voorbij het kaatsterrein van de Okegemse Amuzanten, langs de spoorweg naar het station van Iddergem en verder naar het sas van Huissegem. Via het jaagpad langs de Dender en zijn indrukwekkende vergezichten kwam Okegem weer in zicht. De moedigsten zochten nog even de "Dikke van Pamel" op. Het standbeeld, weliswaar zonder hoofd, symboliseert de bekendste inwoner van deze Ninoofse buurgemeente. Met 10 kilometer in de kuiten en onder een ondertussen dreigende hemel werd deze winterse wandeling afgesloten.

Toeristische filmpjes van de stad Ninove

 •  TV OOST  |  In de buurt  |  brouwerij Slaghmuylder
  Bij brouwerij Slaghmuylder brouwen ze al vijf generaties Witkap. Dat is het bekende bier dat typisch is voor Ninove. De eigenaars geven een rondleiding.

 

 • TV OOST  |  In de buurt  |  de watermolen van Ninove
  Jo Bracke is de bezieler en eigenaar van de Fonteintjesmolen. Hij renoveerde de molen en is er bijzonder trots op. Hij toont graag hoe zijn molen precies werkt.

 

 • TV OOST  |  In de buurt  |  de markt van Ninove
  Het centrum van Ninove is de ideale plek om te shoppen, een terrasje te doen, en op dinsdag om de markt te bezoeken. Meer dan 100 marktkramers trekken dan naar Ninove.

 

 • TV OOST  |  In de buurt  |  archeologische opgravingen Doorn Noord
  Op de site Doorn Noord zijn er momenteel archeologische opgravingen aan de gang. Er komt namelijk een bedrijventerrein, maar daarvoor moet er steeds zo een onderzoek gebeuren. Katja brengt de archeologen een bezoekje, om te kijken wat ze zoal hebben gevonden.

 


Contact informatie