Fietsnetwerk Vlaamse Ardennen*

Fietsnetwerk Vlaamse ArdennenAmper twintig kilometer ten zuiden van Gent begint een streek die opvallend verschilt van de rest van het Vlaamse platteland. Hier geen vlakke akkers en met bomen omzoomde weilanden, maar beboste heuveltoppen, nijdige hellingen, prachtige panorama's en valleitjesmet snelstromende riviertjes.

Wie deze regio per fiets wil verkennen zonder al te veel uit het zadel te moeten, kan op de valleiwegen blijven. Op het jaagpad langs de Schelde bijvoorbeeld, dat je kan volgen van Gavere tot Kluisbergen. Of het Mijnwerkerspad dat door de Zwalmvallei loopt. Wie graag geniet van schitterende panorama's, verlaat deze vlakke wegen en kiest voor de kronkelende baantjes naar één van de toppen. De hoogste is de Hotond in de buurt van Ronse, met zijn 151 meter meteen het hoogste punt van Oost-Vlaanderen. Een oude windmolen doet er dienst als uitkijktoren. Je krijgt er een adembenemend zicht op zowat de hele Vlaamse Ardennen.

Het fietsnetwerk Vlaamse Ardennen kiest zowel voor het betere klimwerk als voor vlakke wegen. We hebben de hellingen duidelijk aangeduid op de fietskaart, zodat je ze makkelijk kunt omzeilen of - voor de sportievere fietsers - precies kunt opzoeken. Je kan dus zowel een makkelijke gezinstocht als een mini-Ronde van Vlaanderen uitstippelen op het 830 kilometer lange fietsnetwerk van de Vlaamse Ardennen!

Fietsnetwerk Vlaamse Ardennen is te koop aan 6 euro.

* Sommige Oost-Vlaamse fietsnetwerken worden herwerkt.

De fietsnetwerkkaart Vlaamse Ardennen is hierdoor tijdelijk uit verkoop.

 
What do you want to do ?
New mail

Contact informatie

 • Toerisme (dienst)

  hospitaalkapel

  Burchtstraat 44
  9400 Ninove

  Openingsuren

  • Vandaag open van 08:30 tot 12:00 (na afspraak), van 14:00 tot 16:00 (na afspraak)
  • Morgen open van 08:30 tot 12:00 (na afspraak), van 16:00 tot 19:45 (na afspraak)
  Alle informatie