Fietsnetwerk Leiestreek

Fietsnetwerk Leiestreek OostDe waterwegen vormen de rode draad in het gevarieerde landschap van de Leiestreek. De Leie vloeit van Lisbourg in Frankrijk door een brede vallei met een rijk verleden naar Gent. De rivier inspireerde niet alleen talloze kunstenaars, vooral in het groene pittoreske gedeelte tussen Deinze en Gent, maar lonkt nog steeds uitnodigend naar watersporters, fietsers en wandelaars. Ook de kanalen Bossuit-Kortrijk en Roeselare-Leie vormen onmisbare aders in het landschap. Zelfs de Scheldekomt zich even bij de Leiestreek vervoegen en vormt de grens met de Vlaamse Ardennen en Scheldeland.

Het fietsnetwerk Leiestreek biedt bijzonder veel afwisseling. Het gevarieerde landschap geeft telkens een meerwaarde aan je op maat uitgestippelde fietstocht. In de Oost-Vlaamse Leiestreek ten noorden van Deinze, kronkel je met de fiets rond de rivier en baan je je een weg door het pittoreske schilderslandschap dat je gegarandeerd in een warme vakantiesfeer brengt.

In de Leievallei ten zuiden van Deinze kan je fietsen langs kilometerslange jaagpaden. Rustige wegen leiden je er naar de troeven van de streek, zoals de talloze industrieel-archeologische sites. In de Scheldevallei fiets je langs oude spoorwegbeddingen en verkeersluwe wegen door het glooiende landschap van het land van Streuvels.

Fietsnetwerk Leiestreek Oost is te koop aan 9 euro.

 

Contact informatie