Een beestige job

Maandelijks leggen we dezelfde vijf vragen voor aan een ondernemer. Om zo de mens achter de ondernemer te leren kennen. Deze maand kruipt Shelly, met haar dierenoppas Beestig Geestig, voor onze lens.

Waarom koos je voor een leven als zelfstandige?

“Ik werk ook in de zorg en was op zoek naar iets nieuw om erbij te doen. Ofwel als hobby, ofwel professioneel. Toen ik alles op een rijtje zette kwamen twee belangrijke factoren naar boven: dat ik graag met dieren werk en dat ik graag buiten in de weer ben. Een job als dierenoppas bleek de twee perfect te combineren. Als je soms vergeet dat je aan het werk bent, dan weet je dat je goed hebt gekozen.”

Wat is het eerste dat je doet als je start aan je dag? En als afsluiter?

“Als allereerste check ik mijn reservaties en mails. Heeft één van de baasjes mij nog een berichtje gestuurd met belangrijke info? Kwam er een lastminutereservatie binnen waar ik vandaag zeker nog op moet reageren? Kort wat tijd maken voor die administratie is vaak de start. Daarna is het aan onze honden, Lizzy en Wally. Zij worden als allereerste uitgelaten vooraleer ik begin aan de toer langs mijn klanten. Op het einde van de dag passeer ik meestal nog eens aan het tankstation (lacht). Ik leg wel wat kilometers af als ik bij iedereen langs ga. Ook bel ik soms nog met enkele baasjes, of stuur ik hen een leuke video van hun viervoeter.”

Vertel ons wat meer over jouw klanten.

Ik heb heel uiteenlopende klanten. Van 20- tot 80-jarigen, alleenstaanden, koppels en gezinnen. Mensen met honden, katten, parkieten en geiten. Die afwisseling vind ik heel fijn. Wat wel een constante is, is het familiale contact dat ik met mijn klanten heb. Best grappig als je bedenkt dat ik ze eigenlijk zelden in levende lijve zie. Ik ga op pad met hun dier en treed binnen in hun woning of tuin, dus is zo’n vertrouwensrelatie heel belangrijk.”

Wat is jouw grootste talent?

“Mijn flexibiliteit. Ik zou me in duizend bochten wringen om me aan te passen aan de dieren. Soms is het niet evident om alle agenda’s op elkaar af te stemmen, maar als ik dan die kwispelende staarten zie als ik aan kom lopen, ben ik mega tevreden. Ik probeer ook advies te geven waar ik kan. Door met veel dieren in aanraking te komen, leer je toch snel veel bij over hun gedrag.”

Wat maakt je dag goed?

“De dieren. In het bijzonder diegene die in het begin wat afwachtend zijn. Je ziet ze doorheen de tijd openbloeien en gewoon geraken aan je aanwezigheid. Wanneer ik de dag nadien terugkeer en ze met hun blije smoel op mij staan te wachten … daar word ik zelf automatisch ook wel heel blij van.”