Deszk 2014

In Deszk werd in mei 10 jaar samenwerking Ninove-Deszk gevierd in aanwezigheid van een uitgebreide Ninoofse delegatie. Daarbij werd ook een gedenkteken over de vriendschap tussen Ninove en Deszk ingehuldigd. Tegelijk vierde Deszk 25 jaar verbroedering met Wiesenbach en 20 jaar met Oroszhegy in Roemenië. Tijdens een officiële plechtigheid ondertekende burgemeester Casteur namens Ninove een declaratie over de onvoorwaardelijke solidariteit tussen de Europese landen en het verder bouwen aan de vriendschapsbruggen.

Het mooie weer waaraan we gewend zijn in Hongarije moesten we missen. De sfeer was er niet minder om.

In juni reisde burgemeester Laszlo Király naar Ninove om de VVV-Prijs toerisme 2014 in ontvangst te nemen. De toeristische vereniging bedacht de gemeente Deszk met deze onderscheiding als erkenning voor de 10 jaar lange samenwerking, ook op toeristisch gebied en voor 10 jaar uitwisselingen tussen beide gemeenten.

In september bezocht de stad Ninove met een delegatie (burgemeester, schepenen, gemeenteraadsleden, mensen van de werkgroep Europese uitwisselingen, persoonlijke vrienden…) de Falunapok (Festivaldagen) in Deszk. Ook de ludieke fanfare Yah Tararah reisde mee. Ze traden er verschillende keren op en konden op heel veel succes rekenen.


Contact informatie