De Donderdagen


Programma 2017

6 juli

 Wat?

 • Cie des Chaussons Rouges – Hircus.
  Audrey Bossuyt, Marta Lodoli en Liisa Naykki wagen zich aan een onwaarschijnlijke dans hoog boven het publiek; elk koorddanseres volgt haar eigen weg in haar eigen tempo, gedreven door haar eigen ‘interne muziekje’. Af en toe ontmoeten ze mekaar, zoeken ze naar vers evenwicht of loopt de een de ander voor de voeten. Oogstrelend en adembenemend. Première voor Vlaanderen!

 • Cie Scratch – TNT.
  Vijf jongleurs (streetwear en sportschoenen) spelen zowel professor Zonnebloem als een boysband. Met hun gescratchte kegels en drie challenges zetten ze op het einde alles letterlijk in vuur en vlam. ‘TNT’ is een burlesque choreografie.

 • De Propere Fanfare - Hela Hela Hela.
  70 muzikanten en dansers verrassen met originele, eigen composities die alle kanten van het muziekspectrum verkennen en verwennen het publiek met een visuele show vol beweging en kleur, de meest fantasierijke kostuums en springende en dansende jongleurs en clowns.

Waar? OCMW-site, Burchtstraat, Ninove + Graanmarkt,Ninove

Wanneer? Donderdag 6 juli om 19.30 uur (Cie des Chaussons Rouges) + 20.30 uur (Cie Scratch) + 21.00 uur (De Propere Fanfare)

13 juli 

Wat?

 • Eva Kahan – En Frida Ook!
  De eerste solovoorstelling van circusdocente en (clini)clown Eva Kahan gaat over Frida, enthousiaste huisvrouw en fervent doe-het-zelfster, die een eigen supershow ineen knutselt om ook eens in de schijnwerpers te staan. Haar tekort aan ervaring, looks en middelen lost ze op door een uiterst zorgvuldige voorbereiding. Maar Frida heeft er geen rekening mee gehouden dat het publiek niet altijd vlekkeloos doet wat je hen vraagt…

 • Kate & Pasi (FIN) – Suhde
  Katerina Repponen en Pasi Nousiainen onderzoeken de relatie tussen een man en een vrouw. “Hoe kan een vrouw van 50 kg winnen van een man van 100 kg?” ‘Suhde’ is een originele en creatieve show vol hedendaagse circustechnieken zoals duo-acrobatiek en (voet)jongleren. Want een duo-nummer is net als een relatie: wat gebeurt er als het vertrouwen verdwijnt en het gevecht begint?

Waar? Graanmarkt,Ninove

Wanneer? Donderdag 13 juli om 19.30 uur (Eva Kahan) en 20.30 uur (Kate&Pasi)

20 juli

Wat?

 • Circo Pitanga – Nuptial Ropes
  De eerste huwelijksnacht zorgt wel eens voor hoofdbrekens en opspelende zenuwen. Gekleed in waanzinnige kostuums wringen de dame en de heer zich in allerlei prachtige bochten om het moment suprême uit te stellen. Het is een spel van aantrekken en afstoten, niets is te gek om elkaar nog nader te leren kennen. Loïse Haenni en Oren Schreiber trekken alle registers van het hedendaagse circus open: fysiek theater, riskante evenwichtsoefeningen en acrobatische toeren in de trapeze.

Waar? Tuin van buurthuis De Pallieter, Smid Lambrechtstraat, Outer

Wanneer? Donderdag 20 juli om 19.30 uur

27 juli

Wat?

 • Cirq’ulation Locale – Temple.
  Voor trouwe bezoekers van De Donderdagen heeft dit West-Vlaamse gezelschap geen geheimen meer: zowat elke show van Cirq’ulation Locale is de voorbije jaren op de Graanmarkt gepasseerd. De nieuwe voorstelling ‘Temple’ is alweer een spectaculaire trampolineshow, waarin  trampolinenummers, acrobatie, jongleren en verbluffende stunts elkaar afwisselen. Met een act uit deze show haalde het gezelschap de finale van ‘Belgium's got talent’ in 2016, maar op De Donderdagen gaan ze natuurlijk all the way.

 • TeVeOost Vertelling.
  De regionale televisiezenderzorgt voor een verteller met een mooi verhaal en een gratis drankje.

Waar? Stadspark, Ninove

Wanneer? Donderdag 27 juli om 19.30 uur

3 augustus

 Wat?

 • Wietske Vogels & Guido Van Hout – Villa Verdraaid.
  Welkom in de magische wereld van ‘Villa Verdraaid’. Waar tafels dansen, hoedjes vliegen en de vlucht van kegels op ieder moment gestopt kan worden. Wietske heeft een passie voor ringen, Guido jongleert met van alles en nog wat. Samen spelen zij op hoog niveau met de zwaartekracht en maken ze elkaar als broer en zus graag het leven zuur. Wietske Vogels en Guido van Hout bundelen hun krachten in deze vrolijke kindervoorstelling (4+) die theater en circus samenbrengt. EXTRA: na de voorstelling animeert Wietske Vogels een Hula Hoop en Jongleer Instuif.

 • Cia Maintomano – Ekilibuá.
  Het Spaanse duo Cia Maintomano smeedt een verbond tussen houten voorwerpen en menselijke wezens die samen geometrische vormen maken. Ontzagwekkende evenwichtskunsten met dynamische overgangen, messenwerpen, balanceren, jongleren met grote voorwerpen en een grote dosis humor: in ‘Ekilibuá’ komt het allemaal samen.

Waar? Graanmarkt, Ninove

Wanneer? 3 augustus, 19.30 uur (Villa Verdraaid) en 20.30 uur (Ekilibuá)

10 augustus

Wat?

 • Circus Marcel (BEL) – Home Made:
  ‘Home Made’ is het verhaal van vier vrienden die mekaar vinden in hun zoektocht naar ‘juiste eenvoud’. “Om elkaars dromen te dromen. Om samen doeners te zijn. Om zotte ideeën te delen. Om de zin te ontdekken van wat we doen en waarom. Om wat ons raakt te verbeelden.” Emerson Lescot (muziek), Lucie Lepoivre & Chloé Vancompernolle (duotrapeze) en Joppe Wouters (smid en ‘wheel of death’) zorgen voor een kleurrijk en vindingrijk spektakel, bruisend van enthousiasme en aanstekelijk spelplezier.

 • AFGELAST WEGENS SLECHT WEER!
  Theater Gajes (NED) – Odyssee:
  Na een jarenlange zwerftocht over zeeën en eilanden vol monsterlijk gevaar en onweerstaanbare verleidingen, inclusief een bezoek aan de onderwereld, komt de ‘held’ Odysseus weer thuis uit Troje; met niets meer dan vodden om zijn lijf staat hij weer oog in oog met zijn vrouw Penelope. Gebaseerd op het gelijknamige epos van Homeros is ‘Odyssee’ een voorstelling over het belang van thuiskomen. Vorig jaar was Theater Gajes te gast op De Donderdagen met de ‘kleine’ voorstelling ‘When Thomas met Julie’. Dit jaar keren ze terug met een try-out van een nieuwe ‘grote’ productie. De spectaculaire en poëtische grote-pleinproducties van Theater Gajes spelen midden tussen de toeschouwers en maken gebruik van grote rijdende objecten, acteurs op stelten en mobiele livemuzikanten. ‘Odyssee’ is een verhaal dat beroert en ontroert.

Waar? Stadspark, (Home Made) + Dr. Hemerijckxplein (Odyssee), Ninove

Wanneer? Donderdag 10 augustus, 19.30 uur (Home Made) en 21 uur (Odyssee)

17 augustus

Wat?

 • CircoDroom (BEL) – Where dreams come true (3+)
  Het publiek zit klaar. De piste ligt glanzend te wachten. De gordijnen gaan open. Maar waar zijn alle artiesten? Iedereen is weg! Charlo, het verlegen manusje-van-alles, roept de hulp in van het publiek: de toeschouwers krijgen een rol toebedeeld én een spoedcursus circus. In deze kindvriendelijk magische voorstelling, waarin kindergrime en interactief circus vloeiend met elkaar verweven worden, spelen de kinderen zélf de hoofdrol en verbazen ze hun ouders en vrienden (maar vooral zichzelf) van hun kunnen.
 • A Sens Unique (FRA) – Léger Démèlé.
  Een heksenketel van individuen te dicht op elkaar geplakt en toch claustrofobisch alleen. Acrobatie en een verrukkelijke explosie van excentrieke bewegingen. Een hunkering verscholen achter gekruiste armen en een Chinese paal. Kledingstukken die gracieus van blote schouders glijden. En een interessante bijrol voor … de citroen. Ziehier de ingrediënten voor een ontwapenende circusshow waarin vijf individuen mekaar passioneel op de proef stellen. Of op de zenuwen werken. A Sens Unique zijn vijf jonge Quebecois die vanuit hun Franse uitvalsbasis in Le Mans stormenderhand de Europese straattheaterfestivals veroveren.

 • Rode Boom (BEL) – Ongekende Evidenties.
  Kun je teruggaan naar dat allesbeslissende moment waarop je een keuze maakte en wat gebeurt er als je deze keuze ongedaan kunt maken? Kurt Demey, Joris Vanvinckenroye en Frederica Del Nero onderzoeken hoe je geluk en toeval in een patroon kunt gieten. Ondervind zelf of dit patroon te doorbreken valt in deze interactieve en destabiliserende crossover tussen theater, muziek en mentalisme waarbij poëzie het enige houvast is, jij zelf de hoofdrol speelt en toevalligheden zich ophopen tot magische ervaringen! Let op: aanbevolen leeftijd +12. Maximum 200 toeschouwers.

Waar? Achterkant Ninia, Kaardeloodstraat (CircoDroom) +Graanmarkt, Ninove

Wanneer? 17 augustus, 15 uur en 18 uur (CircoDroom), 19.30 uur (A Sens Unique) en 21 uur (Rode Boom)

24 augsutus

Wat?

 • Cia Tresperté Circo-Teatro (SPA) – Oopart.
  Een ongewoon gezelschap schijnt van een verre planeet zomaar spontaan voor onze ogen geland te zijn. De lieden zijn vastberaden ons de mogelijkheden van reizen door de tijd aan een schappelijke prijs te demonstreren. Ze willen ons een cataloog van hun strafste stoten en verbazingwekkendste circusacts tevoorschijn toveren. Helaas voor hen is vandaag geen dag als alle andere … ‘Oopart’ is een kleurrijke en sympathieke circustheatervoorstelling die de laatste avond van De Donderdagen 2017 met veel zwier en Spaanse flair af trapt.
 • Cirqumstancia (BEL) - Cirq Sabat.
  Bij het vallen van de nacht bundelen enkele mystieke personages hun krachten voor een surrealistische heksensabbat. Ze vullen hun grote gouden pot met wat ze bij de toeschouwers buit maken. Tot de pot begint te brubbelen en de duivel tevoorschijn springt. Met een spetterende show vol stoere vuurtechnieken en verrassende

Waar? Graanmarkt, Ninove

Wanneer? Donderdag 24 augustus, 19.30 uur (Oopart), 21.15 uur (Cirq Sabat)

 

DE DONDERDAGEN SURPLUS

Circolito/Da Stoelt! – Black Coffee

Wat? De jongeren van het Mechelse circusatelier Circolito/Da Stoelt! waren al meer dan eens te gast op De Donderdagen. Ditmaal komen ze met de circustent van Circus Ronaldo naar Ninove voor een driedaags surplus bij ons jaarlijks straat- en circustheaterfestival. De circustent verandert voor de gelegenheid in een gezellige koffiebar. Bestel er gerust iets bij de circusartiesten, maar schrik niet als ze plots dansen op de toog of jongleren met kopjes. De artiesten tonen een heleboel circustechnieken (roue cyr, acrobatie, main-à- main, handstand, jongeren, doek, straps), begeleid door livemuziek.

Waar? OCMW-site, Burchtstraat, Ninove

Wanneer? Donderdag 31 augustus: 20 uur, vrijdag 1 september: 20 uur, zaterdag 2 september: 15 uur + 20 uur

 


Contact informatie