De Donderdagen 2018

5 juli De Donderdagen 2018

Alles Loopt Op Rolletjes / Goochelaar Jahon (BEL)

Alles Loopt Op Rolletjes steekt de Graanmarkt in een retrojasje. ’De Mobiele Speelkamer’ brengt ‘Kermis op Rolletjes’ en de retrocaravan wordt een ‘Tattoo on wheels’. Op het muziekpodium is gitaarvirtuoos en zanger Ramsy Irani de centrale figuur: eerst speelt hij met Sam Stuyck (gitaar en zang) gipsy, musette en chanson; nadien grasduint hij met Jean Van Lint (zang en contrabas/piano) in Amerikaanse (jazz)standards. In een kleine circustent wacht Antonio op de goochelaar. Als de goochelaar niet opdaagt, moet het publiek zelf goochelen. Kunnen zij de moeilijkste kaarttruc ter wereld tot een goed einde brengen?

Waar? Graanmarkt en omgeving, Ninove

Uur? 18 uur

Gandini Juggling (VK) - Smashed!

Voor de openingsvoorstelling van de 15de editie halen De Donderdagen een van de strafste jongleergezelschappen ter wereld naar Ninove. Zeven mannen en twee vrouwen verstoren zachtjes en scherpzinnig de voorschriften van etiquette, kleding en lichaamstaal in een sensationele mix van jongleerskills en theater, geïnspireerd door het werk van de choreografe Pina Bausch.

Voor de voorstelling van Gandini Juggling zijn we nog op zoek naar ouderwets en kitscherig servies dat stuk mag, meer bepaald:

  • 2 grote theepotten
  • 2 grote vazen of kannen
  • 14 grote borden
  • 14 kopjes met ondertas
  • enkele kleinere stukken, zoals een melkkannetje of suikerpotje

Heb jij oud servies liggen waar je van af wil? Geef ons dan een seintje via cultuur@ninove.be.

Waar? ‘Garden of Eden’, OCMW-site, Burchtstraat, Ninove

Uur? 20 uur

12 juli

Circolito (BEL) – Rrrush / Cent Percent

Vaste klanten op De Donderdagen: het Mechelse circusatelier Circolito! Dit jaar komen ze met twee productiegroepen ons stadje verblijden. De oudere spelers van Rrrush pakken in de voorstelling 'It takes two' uit met acrobatie, jongleren en straffe straps. De veel jongere gasten van Cent Percent werken met acrobatie, jongleren en groepschoreografieën.

Waar? ‘Garden of Eden’, OCMW-site, Burchtstraat, Ninove

Uur? 19 uur

Uri en Noa Weiss (HUN) – Kaborka

Uri & Noa Weiss trekken al een half mensenleven als straattheatermakers de wereld rond. In de nieuwe show ‘Kaborka’ komt hun hele levensreis keurig samen. ‘Kaborka’ is een kleine, maar fijne voorstelling met komedie, pantomime, melodrama, fysiek theater en circus.

Waar? Graanmarkt, Ninove

Uur? 20.30 uur

19 juli

Circus Marcel (BEL) – Home Made

‘Home Made’ is het verhaal van vier vrienden die mekaar vinden in hun zoektocht naar ‘juiste eenvoud’. “Om elkaars dromen te dromen. Om samen doeners te zijn. Om zotte ideeën te delen.” Emerson Lescot (muziek), Lucie Lepoivre & Chloé Vancompernolle (duotrapeze) en Joppe Wouters (smid en ‘wheel of death’) zorgen voor een aanstekelijk en vindingrijk spektakel.

Waar? De Zwarte Flesch, Schuitstraat, Pollare

Uur? 19.30 uur

TV Oost Vertelling (BEL) met Vitalski

De regionale televisiezenderzorgt voor een verteller met een mooi verhaal en een gratis drankje.

Waar? De Zwarte Flesch, Schuitstraat, Pollare

Uur? 20.15 uur

26 juli

Cie Hoetchatcha (BEL) – De Werf

‘De Werf’ is meebouwtheater. 20 meter speeltuig staat al klaar. Wie wil, kan spelen. Wie moe is van te spelen, kan meebouwen. Met een helm op het hoofd en een ‘viseuse’ in de handen bouwt Cie Hoetchatcha op ’t gemakske een parcours van misschien wel 80 meter.

Waar? Stadspark, Ninove

Uur? 18 uur

Circus BUNK® (BEL) – Poly

De dagen dat de kermismolen honderden mensen vermaakte, behoort tot het verleden. Er kwam beter op de markt, eigentijdser, sneller, computergestuurd. De oude molen belandde bij het oud ijzer. Maar Circus BUNK® bouwt hem van moertje tot boutje weer op tot een gevaarte dat fascineert en intrigeert. Circus BUNK® is een project van Geert Vermeulen (ex-De Nieuwe Snaar) en muzikant Joppe Bestevaar. ‘Poly’ is concert, kermisattractie, circustheater, bouwproject en installatie in één act!

Waar? Stadspark, Ninove

Uur? 20 uur

2 augustus

Bash Street Theatre (VK) – Cliffhanger

‘Cliffhanger’ van het ‘very British’ Bash Street Theatre is geïnspireerd op de film ‘Convict 13’ van Buster Keaton. Verwacht je dan ook aan alle ingrediënten van de stomme film: omvallende muren, ontsnapte gevangenen, rozen bij het ontbijt, woeste achtervolgingen tussen agenten en boeven, tekstpancartes, absurde én spannende slapstick met live pianomuziek.

Waar? Graanmarkt, Ninove

Uur? 20 uur

The Bombastics (DUI) - This is the Bombastics, Yeah!

De meeste mensen horen graag muziek. Alle mensen lachen graag. Mix je deze beide waarheden, dan beland je bij The Bombastics, misschien wel de beste muzikale clowns ter wereld. Deze zomer trekken ze voor het laatst op tournee met hun fel bejubelde show ‘This is the Bombastics, Yeah!‘. Nog net op tijd om ze eindelijk ook op De Donderdagen te krijgen.

Waar? Oudstrijdersplein, Ninove

Uur? 21 uur

9 augustus

Sitting Duck (BEL) – Chiringuito Paradise

Elbis en Angelo (alias Gonzalo Alarcón en Joris Verbeeren) openen feestelijk hun cocktailbar ‘Chiringuito Paradise’! De gasten zijn reeds aanwezig, de champagne staat koud en de voorbereiding was onberispelijk. Maar een ongeluk schuilt altijd in een klein hoekje. Het aandoenlijke duo probeert de meubels te redden in een apocalyptische mix van jonglerie catastrophique, comédie physique en feux d'artifices...

Waar? Savooiplein, Ninove

Uur? 19.30 uur

Circus Katoen (BEL) – As heavy as it goes

Circus Katoen (het Belgisch-Nederlandse koppel Willem Balduyck en Sophie van der Vuurst de Vries) onderzoekt de verschillende aspecten van fysieke arbeid. Met als enige compagnon 18 zware zakken herdefiniëren ze hun circusbeoefening. ‘As heavy as it goes’ is een compositie van organiseren en verstoren, dragen en laten vallen, het vinden van speelsheid tijdens het opzoeken van fysieke limieten. Een fascinerende choreografie.

Waar? Savooiplein, Ninove

Uur? 21 uur

16 augustus

Wat? Superhallo (NED) – DJ Frietmachine

Hoeveel frietbeat zit er in een patat? Een machine die aardappelen laat dansen? Komt dat zien! DJ Frietmachine is de meest swingende aardappelinstallatie ter wereld en draait vette muziek voor jouw aardappel. Plaatje afgelopen, frietje klaar.

Waar? Oudstrijdersplein, Ninove

Uur? 18 uur

Cirkus in Beweging (BEL) – Dyne / workshop Open Piste

Elf jonge acrobaten nemen het op tegen elkaar, zichzelf en de zwaartekracht, in een voorstelling over samenwerken en vertrouwen. Ze brengen een rauwe acrobatische choreografie, zomaar op de straatstenen.

Waar? Graanmarkt, Ninove

Uur? 19.30 uur, vanaf 18 uur zorgt Cirkus in Beweging voor een workshop ‘Open Piste’.

Cirque Exalté (FRA) – Furieuse Tendresse

Hoe erg rock and roll kan circus zijn? Heel erg. Toch bij het Franse gezelschap Cirque Exalté. Zo ‘furieus’ heeft nog nooit iemand het luchtruim boven de Graanmarkt verkend. In ‘Furieuse Tendresse’ tasten Sarah Desprez en Angelos Matsakis de grenzen van de trapeze af, voortgestuwd door de punkrock van Patti Smiths debuutalbum ‘Horses’. Een knaller om de 15de ‘Donderdagen’ af te sluiten!

Waar? Graanmarkt, Ninove

Uur? 20 uur


Contact informatie