Carnaval

Karnaval NinofIn Ninove kennen ze iets van carnaval vieren. Niet voor niets vind je hier trouwens twee carnavalsmonumenten: “het Wortelmanneken” en “Dingsken”. De “Roze Zondagstrein” de carnavalsstoet die steevast de zondag nà carnaval Aalst door de stad trekt is een spektakel dat geen carnavalist of symphatisant wil missen en uiteraard is het bijhorende dagenlange carnavalsfeest een must voor iedereen die carnaval in het hart draagt.

Er is ook de succesvolle kindercarnavalsstoet, de wortelworp en de aanstelling van een Ninoofse Prins Carnaval waarvan de identiteit een goed bewaard geheim moet blijven. Daarnaast kent Ninove tal van carnavalsinstanties: de Karnavalraad en Raadsdames, de Prinsencaemere, de Ridders in de Wortelorde, het Carnavalscomité, de Stedelijke Feestcommissie…

Carnaval wordt elk jaar afgesloten met de Wortelverbranding, dit is hét moment waarbij het aftellen naar de volgende carnaval kan beginnen.

Wie meer wil weten over carnaval Ninove kan terecht op www.carnavalninove.be.

Voor alle praktische info van carnaval klik hier.

Wijziging parcours 2019 + veiligheidsmaatregelen

Door de slechte weersomstandigheden werd door de veiligheidscel beslist om het parcours van de carnavalsstoet op zondag 10 maart 2019 te wijzigen en in te korten.

Nieuw parcours

Nieuwe Weg – Nederwijk – Emiel De Molstraat – Moeder Tiburcestraat – Astridlaan – Stationsstraat – Biezenstraat – Lavendelstraat – Kaardeloodstraat – Centrumlaan.

Andere genomen maatregelen

  • Mechanismen mogen NIET in werking en moeten op de laagste stand blijven.
  • GEEN carnavalisten op de praalwagen.
  • Na inschatting van de weersomstandigheden wordt er beslist of de show al dan niet kan worden opgevoerd aan de tribunes.