Cambio autodelen

Cambio autodelen is een flexibele formule waarbij op verschillende locaties dag en nacht auto's klaar staan voor de gebruikers (zowel particulieren als organisaties en bedrijven).  Het initiatief komt tegemoet aan de lokale parkeerdruk (één cambiowagen vervangt immers minstens 8-12 particuliere wagens in de buurt) en draagt een steentje bij tot een verminderde milieubelasting. 

Auto ontlenen

Cambio autodelen valt best te vergelijken met een uitleendienst, maar dan niet voor boeken of dvd’s, maar voor auto’s.  Wie bij cambio aangesloten is, kan een auto reserveren voor de periode dat hij/zij er één wil, op het moment dat dit hem/haar het best uitkomt. Een cambiogebruiker betaalt in functie van het gebruik (tijd en kilometers) en kan dus heel wat geld uitsparen als de auto slechts sporadisch gebruikt wordt.  Van de wagens zelf (onderhoud, keuring, administratie, ...) hoeft men zich niks aan te trekken, cambio zorgt voor alles. Kortom: ideaal voor wie weinig rijdt of als alternatief voor de vaak minder gebruikte 2e wagen.

Ophaalpunt

Wie in Ninove wil autodelen, kan gebruik op het ophaalpunt aan de oprijlaan van het stadhuis (site Centrumlaan). Er wordt gestart met 2 (volledig elektrische) deelwagens, met de bedoeling dit aanbod binnenkort verder uit te breiden met 2 extra elektrische deelwagens aan de parkeerzone bij de Twijnster.

Hoe werkt cambio autodelen?

Wie aansluit bij cambio krijgt toegang tot het cambiowagenpark en dit voor alle deelwagens in heel België. De gebruiker reserveert de auto van zijn/haar keuze waar hij/zij dat wenst.

Reserveren kan dag en nacht via de cambioApp, via de website of telefonisch. De auto kan zowel voor korte tijd (een uur) als een langere periode (een dag, een week of langer) ontleend worden. De gebruiker haalt de auto af aan zijn standplaats en brengt hem daar terug aan het einde van de rit. Afhalen en terugbrengen kan de klok rond, zeven dagen per week.  Openen van de wagen gebeurt met de cambioApp.

Gebruikers betalen een beperkt maandelijks abonnement (4, 8 of 22 euro – afhankelijk van de gekozen formule) en betalen verder enkel in functie van hun gebruik. Wie veel rijdt betaalt wat meer, wie een maand nauwelijks rijdt betaalt enkel het abonnement en die enkele ritten. Alle kosten zitten in de prijs inbegrepen (verzekering, brandstof …), vaste kosten vallen weg.

Premie stad Ninove

Gebruikers van een autodeelsysteem kunnen jaarlijks een premie krijgen van maximaal 35 euro. Zo hoopt de stad haar inwoners te stimuleren om het autodelen uit te testen en zo proefondervindelijk te ervaren of het inderdaad zo makkelijk en vlot werkt als beweerd.

Infomoment

Wie interesse heeft kan deelnemen aan het infomoment op dinsdag 5 september om 19.30 uur in vergaderzaal 2 van het stadhuis (site Centrumlaan). Na een algemene toelichting zal er ook een demostratie zijn voor het gebruik van de Cambio-wagens zelf.

Cambio autodelen in Vlaanderen/België

Cambio biedt haar diensten aan in 75+ steden en gemeentes in Vlaanderen. Meer en meer mensen ontdekken de voordelen van een systeem als Cambio en de groep gebruikers groeit dan oook voortdurend aan. De kaap van 65.000 gebruikers in België werd dan ook al ruimschoots overschreden. In totaal hebben zij ca. 2.100 deelauto's tot hun beschikking.

Meer informatie

Voor meer informatie over cambio autodelen kan men terecht bij cambio op nummer 09 242 32 15 of op www.cambio.be.


Contact informatie