Brandweer

Hulpverleningszone Zuid-Oost

De brandweerdiensten in België zijn samengevoegd in grotere brandweerzones en worden beheerd door alle burgemeesters van de steden en gemeenten die deel uitmaken van die zone. Voor Ninove betekent dit dat de brandweer deel uitmaakt van de brandweerzone Zuid-Oost, een brandweerzone die 11 steden en gemeenten beschermt en 9 korpsen groepeert. De hulpverleningszone Zuid-Oost (Oost-Vlaanderen) bestaat uit de brandweerposten van Aalst, Denderleeuw, Erembodegem, Geraardsbergen, Lede, Moorsel, Ninove, Wetteren en Wichelen.

De zoneraad en het zonecollege

De zoneraad en het zonecollege, waarin de burgemeesters van de betrokken steden en gemeenten samen met zonecommandant zetelen, besturen de Hulpverleningszone Zuid-Oost. Deze bestuursorganen keuren alle plannen goed, bewaken de voortgang, beoordelen de resultaten en sturen bij indien nodig. Zij hebben de eindbeslissing in beleidsmatige beslissingen.

Brandweerpost Ninove

De brandweerpost Ninove bevindt zich op de Desiré De Bodtkaai 3, Ninove en is te bereiken op het telefoonnummer 054 33 35 66, mail brandweerpost.ninove@zonezuidoost.be.

. Je kan hier terecht voor:

  • algemene info
  • niet-dringende hulp
  • stormschade of wateroverlast door uitzonderlijke weersomstandigheden, dit om de 112-lijn die op deze momenten roodgloeiend staat te ontlasten en vrij te laten voor dringende hulpoproepen
  • wespenverdelging

 

Dringende hulp

Voor dringende tussenkomst brandweer bel je altijd naar het nummer 112.

Meer info over de zone

Die kan je vinden op de website van de hulpverleningszone Zuid-Oost.

Voor algemene vragen en info over de brandweer kan je het mailadres voor de zone gebruiken: info@zonezuidoost.be. Mails verstuurd naar dit adres worden behandeld in het zonehuis, Keizersplein 44, 9300 Aalst.