Actieve participatie: Mijn Ninove

Samen met ons maak jij van Ninove een thuis voor kind, tiener, gezin, senior, toerist, handelaar en ondernemer. Dat kan op verschillende manieren:

Mijn.ninove.be

Dit is het online participatieplatform voor Ninove. Het werkt in 2 richtingen:

 1. van stadsbestuur naar burger: je vindt er regelmatig info en bevragingen over lopende projecten van de stad
 2. van burger naar het stadsbestuur: je kan er als burger zelf voorstellen op posten

Om deel te nemen aan de online participatie, volstaat het om je 1-malig te registreren op mijn.ninove.be. We vragen enkel wat basisgegevens zoals je naam, een e-mailadres, wachtwoord, geslacht, leeftijd en woonplaats. Deze gegevens zijn belangrijk om nuttige statistieken te kunnen trekken. Alles verloopt correct volgens de wettelijke gegevensbescherming (GDPR).

Nieuwe projecten

Je kan op dit moment meedoen aan:

 • Piste: ben je tussen 16 jaar en 25 jaar en heb je een creatief idee voor Ninove? Kom uit je kot en zorg mee voor de toekomst van Ninove!
 • Peiling: hoe wil jij meedenken met Ninove? Met 1 klik kan je aangeven hoe jij in Ninove wil participeren.

Lopende en afgesloten projecten

Heel wat participatieprojecten bestaan uit verschllende fases. Benieuwd welke projecten er nog lopende zijn en welke al  resultaat kennen? Je vindt een actueel overzicht op ons platform

Het Ninoofs burgerpanel

Het is een participatiedroom om een representatieve groep van Ninovieters op te bouwen die we regelmatig kunnen bevragen over grote en kleine maatschappelijke onderwerpen die spelen in onze stad. We zijn daarvoor op zoek naar jou! Hoe meer deelnemers, hoe sterker de stem voor het beleid. Interesse? Stel je kandidaat !

HOE WERKT HET?

 • Het Burgerpanel is een panel van inwoners vanaf 16 jaar.
 • Enkele keren per jaar krijg je een uitnodiging om een vragenlijst in te vullen.
 • Zo krijgen wij als gemeente snel een beeld van wat er leeft en kunnen we onze plannen beter afstemmen op jouw noden en wensen.

CONCREET

 • Je kunt je op elk moment in- of uitschrijven.
 • Deelnemen gebeurt via post, computer, tablet of smartphone.
 • Deelnemen is gratis én vrijblijvend. Je deelname, profiel én antwoorden blijven gegarandeerd anoniem.
 • We gebruiken profielgegevens enkel om jou relevante onderzoeken te bezorgen.

De bevragingen zijn altijd anoniem en losgekoppeld van je gegevens. We houden je gegevens in het burgerpanelbestand enkel bij om je op een volgende bevraging opnieuw uit te nodigen. Interesseert dat onderzoek je op dat moment niet, ben je niet verplicht om mee te doen.

Er zijn op dit moment geen lopende onderzoeken.

5 onderzoeken zijn afgerond. Klik door en lees er meer over:

 1. Waar wil jij 'barren in het park: een korte bevraging (1 vraag) die peilde naar jouw voorkeur waar jij een street workout wilde zien in het stadspark. 51,2% koos voor de omgeving  van het skateterrein.
 2. Het Corona-onderzoek: van 1 april 2021 tot 31 mei 2021 liep een langere enquête (12 min) over hoe jij het voorbije coronajaar in Ninove hebt ervaren. Een (zot) jaar na datum was het wel tijd voor zo’n evaluatie. Wat ging goed, wat verliep minder vlot, wat deden we als stad te weinig of net te veel? 937 Ninovieters deden mee en lieten ons weten hoe Ninove scoorde. 
 3. Wat denk jij over de stadscommunicatie:  eind 2021 kon je je uitspreken over de stadscommunicatie en vooral over het gemeentelijk infoblad. Deze insteek gebruiken we om jou nog beter te informeren.
 4. Ninove en ik, zo denk ik erover!  Ga jij nog stemmen in 2024? Wat vind je van Ninove als ‘smart city’? Hoe ervaar je het Dit waren de vragen waarmee we van  24 februari  tot 31 maart naar het burgerpanel trokken.  Wat blijkt? 7 op 10 mensen wonen graag in Ninove, het Ninoofs onderwijs vinden we kwaliteitsvol, maar de staat van voet- en fietspaden moet beter. Dit is maar een greep uit de interessante bevindingen uit de bevraging. Lees het integrale rapport als je meer wil weten...
 5. Hoeveel muziek zit er in het Ninoofse vrijwilligers- en verenigingsleven?    Vrijwilligers, verenigingen, clubs, leden en supporters, allen kleuren ze met hun acties het sociale leven in Ninove. Dit maakt van onze gemeente een aangename plek om te wonen. Tussen 15 november en 15 december kon je aangeven wat goed loopt, wat minder is en waar er nog kansen zijn. 368 mensen vulden in.  Op 17 februari zijn de resultaten bekend.

 

burgerpanel.ninove.be

 

Offline participatie

Je kan meedenken en meedoen in workshops, gespreksavonden, panels, buurtcomités, papieren vragenlijsten enz. Als we dit organiseren, lees je er alles over via onze diverse stadskanalen of check regelmatig mijn.ninove.be voor de geplande participatie-activiteiten.

Zelf een voorstel indienen

Heb je zelf nog een participatie-initiatief dat je wil uitproberen? Laat het weten via participatie@ninove.be, dan bekijken we samen of dit gerealiseerd kan worden.


Contact informatie