Actieve participatie: Mijn Ninove

Samen met ons maak jij van Ninove een thuis voor kind, tiener, gezin, senior, toerist, handelaar en ondernemer. Dat kan op verschillende manieren:

Mijn.ninove.be

Dit is het online participatieplatform voor Ninove. Het werkt in 2 richtingen:

 1. van stadsbestuur naar burger: je vindt er regelmatig info en bevragingen over lopende projecten van de stad
 2. van burger naar het stadsbestuur: je kan er als burger zelf voorstellen op posten

Om deel te nemen aan de online participatie, volstaat het om je 1-malig te registreren op mijn.ninove.be. We vragen enkel wat basisgegevens zoals je naam, een e-mailadres, wachtwoord, geslacht, leeftijd en woonplaats. Deze gegevens zijn belangrijk om nuttige statistieken te kunnen trekken. Alles verloopt correct volgens de wettelijke gegevensbescherming (GDPR).

Lopende projecten

Je kan op dit moment meedoen aan:

 • De Ninoofse klimaattafel: heb jij het ideale voorstel om iedereen aan het fietsen te zetten? Zie je heil in het aanbieden van hernieuwbare energiebronnen? Of ben je absoluut fan van de korte keten? Kom op 11 mei meedoen aan de klimaattafels en zorg mee voor klimaatacties op Ninoofse maat. 
 • Peiling: hoe wil jij meedenken met Ninove? Met 1 klik kan je aangeven hoe jij in Ninove wil participeren.
 • Inghelantsite, een plek voor iedereen: dit stuk 'tussenstad' (gekend als OCMW-site) dat grenst aan Dender, Oude Kaai, Burchtstraat en Graanmarkt wil de stad ontwikkelen tot een plaats waar wonen, werken en beleven harmonieus samengaan. Een stedenbouwkundig adviesbureau begeleidt de opmaak van het uitvoeringsplan, waarin participatie een belangrijke rol krijgt.

Afgesloten projecten

Heb je iets gemist en wil je toch nog wat informatie over de afgelopen projecten?Je vindt er alles over op ons platform

Het Ninoofs burgerpanel

Het is een participatiedroom om een representatieve groep van Ninovieters op te bouwen die we regelmatig kunnen bevragen over grote en kleine maatschappelijke onderwerpen die spelen in onze stad. We zijn op zoek naar jou! Hoe meer deelnemers, hoe sterker de stem voor het beleid. Interesse? Stel je kandidaat !

HOE WERKT HET?

 • Het Burgerpanel is een panel van inwoners vanaf 16 jaar.
 • Enkele keren per jaar krijg je een uitnodiging om een vragenlijst in te vullen.
 • Zo krijgen wij als gemeente snel een beeld van wat er leeft en kunnen we onze plannen beter afstemmen op jouw noden en wensen.

CONCREET

 • Je kunt je op elk moment in- of uitschrijven.
 • Deelnemen gebeurt via post, computer, tablet of smartphone.
 • Deelnemen is gratis én vrijblijvend. Je deelname, profiel én antwoorden blijven gegarandeerd anoniem.
 • We gebruiken profielgegevens enkel om jou relevante onderzoeken te bezorgen.

De bevragingen zijn altijd anoniem en losgekoppeld van je gegevens. We houden je gegevens in het burgerpanelbestand enkel bij om je op een volgende bevraging opnieuw uit te nodigen. Interesseert dat onderzoek je op dat moment niet, ben je niet verplicht om mee te doen.

3 onderzoeken zijn afgerond. Klik door en lees er meer over:

 1. Waar wil jij 'barren in het park: een korte bevraging (1 vraag) die peilde naar jouw voorkeur waar jij een street workout wilde zien in het stadspark. 51,2% koos voor de omgeving  van het skateterrein.
 2. Het Corona-onderzoek: van 1 april 2021 tot 31 mei 2021 liep een langere enquête (12 min) over hoe jij het voorbije coronajaar in Ninove hebt ervaren. Een (zot) jaar na datum was het wel tijd voor zo’n evaluatie. Wat ging goed, wat verliep minder vlot, wat deden we als stad te weinig of net te veel? 937 Ninovieters deden mee en lieten ons weten hoe Ninove scoorde. 
 3. Wat denk jij over de stadscommunicatie:  eind 2021 kon je je uitspreken over de stadscommunicatie en vooral over het gemeentelijk infoblad. Deze insteek gebruiken we om jou nog beter te informeren.

 

burgerpanel.ninove.be

 

Offline participatie

Je kan meedenken en meedoen in workshops, gespreksavonden, panels, buurtcomités, papieren vragenlijsten enz. Als we dit organiseren, lees je er alles over via onze diverse stadskanalen.

Zelf een voorstel indienen

Heb je zelf nog een participatie-initiatief dat je wil uitproberen? Laat het weten via participatie@ninove.be, dan bekijken we samen of dit gerealiseerd kan worden.


Contact informatie