Aanvraag vergunning bewegwijzering sportevenementen

Organiseer je een sportevenement en wil je bewegwijzering aanbrengen, dan moet je vooraf een aanvraag indienen via het onlineplatform EagleBeAanvragen via mail worden niet meer aanvaard.

Wanneer je de aanvraagmodule doorloopt, worden je heel wat vragen gesteld: informatie over het evenement zelf (wat, waar, wanneer,…), mobiliteit (ga je straten afsluiten en is er een verkeersomleiding nodig), geluid (hoeveel decibel ga je produceren), catering (waarop moet ik letten als ik een eetstandje organiseer),… Je dient alle vragen te beantwoorden. Zo krijgen de bevoegde instanties een totaalbeeld van wat je organiseert. Alles wordt hier gecentraliseerd aangevraagd en afgewerkt.

Bij een volgende nieuwe aanvraag kan je vertrekken van je eerdere aanvraag: deze kopiëren en aanpassen waar nodig, meer is niet nodig om een nieuwe aanvraag in te dienen. 

Hoe een aanvraag indienen?

Voor je een aanvraag kan indienen, moet je een account aanmaken op EagleBe. Hoe je je account aanmaakt en een aanvraag indient, vind je in deze handleiding

Wanneer een aanvraag indienen?

Elke aanvraag moet tijdig worden ingediend!

 • Voor bewegwijzering van wielerwedstrijden: 14 weken voor datum wedstrijd.
 • Voor bewegwijzering van sportevenementen: 12 weken voor datum evenement.

Aanvraag bewegwijzering tijdens corona

De aanvraag voor bewegwijzering van een sportevenement tijdens de coronaperiode dien je in via het onlineplatform EagleBe. Bovendien moet ook nog aan volgende formaliteiten worden voldaan:

 • De organisatie moet een coronaverantwoordelijke aanstellen.
 • Deze verantwoordelijke vult de online COVIDscan in. Het resultaat van de COVIDscan moet bij de aanvraag worden gevoegd. Is het resultaat groen, dan wordt de aanvraag verder behandeld. Oranje en rood betekenen dat de aanvraag zal worden geweigerd.
 • Zijn er bij wandelingen of wielertoeristentochten bevoorradingen voorzien, dan moet de organisatie voldoende coronastewards aanstellen om de aanwezigen te wijzen op de coronaregels (afstand houden, mondmasker, ontsmetten...).
 • Alle deelnemers moeten geregistreerd worden --> contacttracing. 

Meer info?  

Nog vragen? Neem contact op met de sportdienst via sport@ninove.be  of bewegwijzering@ninove.be (enkel voor aanvraag van een bewegwijzering) of via 054 50 53 50. 


Contact informatie

 • Sportdienst

  Sporthal 't Sportstekske

  Parklaan 15
  9400 Ninove

  Openingsuren

  • Vandaag open van 08:30 tot 12:00, van 12:30 tot 23:59
  • Morgen open van 09:00 tot 23:59
  Alle informatie