Aanvraag vergunning bewegwijzering sportevenementen

Als je een sportevenement organiseert (wandeltocht, fietstocht, jogging...), waarvoor je wegwijzers moet ophangen op grondgebied van stad Ninove, dan moet je een aanvraag tot vergunning indienen. Drie maanden vóór datum van het evenement stuur je een aanvraag tot bewegwijzering gericht naar het college van burgemeester en schepenen, Centrumlaan 100, 9400 Ninove, via aangetekende zending.

Vul het aanvraagformulier online in. Voeg ook een duidelijk plan bij, samen met een lijst met opgave van de straten, in volgorde van het parcours. Bij gebruik van gewestwegen, duid je op het plan aan waar de bewegwijzering zal hangen. Vergeet niet dat je het formulier moet afprinten en samen met de bijlagen aangetekend moet verzenden!

Aanvraag bewegwijzering tijdens corona.

De aanvraag voor bewegwijzering van een sportevenement verloopt tijdens deze periode iets anders. Bovenstaande zaken en manier van aanvragen is nog steeds van toepassing, er moet wel nog aan enkele andere formaliteiten worden voldaan.

 • De organisatie dient een coronaverantwoordelijke aan te stellen.
 • Deze verantwoordelijke vult de online COVIDscan in. Dit resultaat moet steeds bij de aanvraag worden gestoken. Als het resultaat groen is, wordt de aanvraag zoals gewoonlijk verder behandeld. Oranje en rood worden geweigerd.
 • Als er bij wandelingen of wielertoeristentochten bevoorradingen aanwezig zijn, dient de organisatie voldoende coronastewards aan te stellen om de aanwezigen te wijzen op de coronaregels (afstand houden, mondmasker, ontsmetten...)
 • Alle deelnemers moeten geregistreerd worden --> contacttracing

 

Met vragen kan je steeds terecht op bewegwijzering@ninove.be.

 


Contact informatie

 • Sportdienst

  Sporthal 't Sportstekske

  Parklaan 15
  9400 Ninove

  Openingsuren

  • Vandaag open van 08:30 tot 12:00, van 12:30 tot 23:59
  • Morgen open van 08:30 tot 12:00, van 12:30 tot 23:59
  Alle informatie