Aanvraag toelating evenementen

Organiseer je een evenement, dan moet je 3 maanden op voorhand een aanvraag indienen. Dit doe je via het onlineplatform EagleBe. Maak hier een account aan en vraag toelating voor evenementen op het grondgebied van Ninove. Hoe je je account aanmaakt en een evenementaanvraag indient, lees je in deze handleiding

Wanneer je de aanvraagmodule doorloopt, worden je heel wat vragen gesteld: informatie over het evenement zelf (wat, waar, wanneer,…), mobiliteit (ga je straten afsluiten en is er een verkeersomleiding nodig), geluid (hoeveel decibel ga je produceren), catering (waarop moet ik letten als ik een eetstandje organiseer),… Je dient alle vragen te beantwoorden. Zo krijgen de bevoegde instanties een totaalbeeld van wat je organiseert. Alles wordt hier gecentraliseerd aangevraagd en afgewerkt.

Bij een volgende nieuwe aanvraag kan je vertrekken van je eerdere aanvraag: deze kopiëren en aanpassen waar nodig, meer is niet nodig om een nieuwe aanvraag in te dienen.

Coronafeestcheques

In 2020 ontving de stad een Vlaamse subsidiepot om jeugd-, cultuur- en sportverenigingen door de coronamiserie te loodsen. Van het laatste restje van die pot heeft de stad coronafeestcheques gemaakt.

Organiseer je een festival, een dorps- of wijkfeest, een activiteit die het hele dorp of de hele wijk tracht te betrekken of een verbindend sociaal-artistiek project? Dan maak je kans op een coronafeestcheque!

Alle info en voorwaarden lees je in het reglement. Denk je dat je aanspraak kan doen op deze feestcheque? Vul dan dit aanvraagformulier in en bezorg dit uiterlijk tegen 30 september 2021 aan de dienst cultuur en evenementen via evenementen@ninove.be.


Contact informatie