Aanvraag toelating evenementen

Geen evenementen tot 25 april 2021

Vanaf maandag 2 november is het land in verstrengde lockdown en gelden er strengere maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. Daardoor zijn alle evenementen verboden tot 25 april. De dienst cultuur en evenementen behandelt geen nieuwe evenementenaanvragen tot 25 april. Aanvragen voor evenementen na 25 april worden enkel onder voorbehoud van verdere overheidsrichtlijnen behandeld.


Organiseer je een evenement, dan moet je 3 maanden op voorhand een aanvraag indienen. Dit doe je via het onlineplatform EagleBe. Maak hier een account aan en vraag toelating voor evenementen op het grondgebied van Ninove. Hoe je je account aanmaakt en een evenementaanvraag indient, lees je in deze handleiding

Wanneer je de aanvraagmodule doorloopt, worden je heel wat vragen gesteld: informatie over het evenement zelf (wat, waar, wanneer,…), mobiliteit (ga je straten afsluiten en is er een verkeersomleiding nodig), geluid (hoeveel decibel ga je produceren), catering (waarop moet ik letten als ik een eetstandje organiseer),… Je dient alle vragen te beantwoorden. Zo krijgen de bevoegde instanties een totaalbeeld van wat je organiseert. Alles wordt hier gecentraliseerd aangevraagd en afgewerkt.

Bij een volgende nieuwe aanvraag kan je vertrekken van je eerdere aanvraag: deze kopiëren en aanpassen waar nodig, meer is niet nodig om een nieuwe aanvraag in te dienen.


Contact informatie

 • Evenementen (dienst)

  oud stadhuis

  Oudstrijdersplein 6
  9400 Ninove

  Openingsuren

  • Vandaag open van 09:00 tot 12:00 (na afspraak), van 14:00 tot 17:00 (na afspraak)
  • Morgen open van 09:00 tot 12:00 (na afspraak), van 16:00 tot 19:45 (na afspraak)
  Alle informatie