Verfrissende duik in zwembad De Kleine Dender

Baantjeszwemmen én recreatief zwemmen

Vanaf woensdag 9 juni 2021 is baantjeszwemmen én recreatief zwemmen terug mogelijk.

Het golfslagbad, recreatiebad, peuterbad en de wildwaterbaan zullen tijdens de tijdsblokken recreatief zwemmen toegankelijk zijn.

Wanneer kan je komen zwemmen?

  • Tijdens de schoolperiode: elke dag behalve dinsdag, dan is het zwembad gesloten.
  • Tijdens de schoolvakanties is het zwembad elke dag open. 
Je moet bij elk bezoek vooraf reserveren via TicketGang.
 

Hoe reserveer je je bezoek aan zwembad De Kleine Dender 

Je bezoek aan zwembad De Kleine Dender reserveer je online.

Om de social distancing te garanderen en voldoende hygiënische maatregelen te kunnen nemen (onder andere voor de desinfectie van cabines en lockers), beperken we de bezoekerscapaciteit.

Wil je zeker zwemmen op een welgekozen dag, reserveer dan je zwembeurt door online een ticket te reserveren. Je moet je ticket niet meebrengen naar het zwembad, indien nodig is het vertoon van je ticket op je smartphone meer dan voldoende. Betaal aan de kassa met bancontact (niet met cash). Ons betaaltoestel laat ook toe om contactloos te betalen.

Reserveer je ticket:

Tarieven

Tijdens de blokken baantjeszwemmen is het daltarief van toepassing. Je kan tijdens deze blokken alleen gebruik maken van het 25m-bad.

Tijdens de blokken recreatief zwemmen is de normale inkomprijs van toepassing (zie tarieven zwembad De Kleine Dender). Tijdens deze blokken zijn alle baden toegankelijk.

Wanneer kan je komen zwemmen?

Raadpleeg hiervoor de beschikbare tijdsblokken via TicketGang. 

Kom zoveel mogelijk zwembad-klaar

We willen graag wachtrijen vermijden én ervoor zorgen dat je maximaal in het water bent en minimaal in onze kleedkamers. Daarom raden we aan om je zwemkledij al aan te doen onder je kleren. Dat versnelt de aankleedtijd in de hokjes. Laat overbodige kleding (jassen, rugzakken …) achter thuis of in je wagen.

Elk kleedhokje is een bubbel

Onze kleedhokjes bepalen de capaciteit die we toelaten in het bad. We hebben 30 hokjes ter beschikking. Dit betekent dat we 30 individuele zwemmers toelaten tijdens het baantjeszwemmen. Tijdens het recreatief zwemmen laten we 30 bubbels toe van maximaal 4 personen. Bestaat je bubbel uit meer dan 4 personen, gelieve dan 2 reservaties te maken via ticketgang.

1,5 meter blijft de regel, ook in het bad

Respecteer de maatregel om altijd 1,5 meter afstand te houden met andere bezoekers of medewerkers van het zwembad. Op verschillende plaatsen in het gebouw brachten we markeringen aan om je aan deze maatregel te herinneren.

Onze medewerkers nemen veiligheidsmaatregelen (mondmasker, handschoenen, plexischerm, bril …) als het praktisch onmogelijk is om 1,5 meter afstand te bewaren.

Vertrek meteen na het zwemmen

We vragen je om na het omkleden zo snel mogelijk het gebouw te verlaten. Zo kunnen we snel starten met het desinfecteren, en voorkomen we drukte in de inkomhal.

Om die reden gelden de volgende maatregelen:

  • douchen is verplicht vóór het zwemmen, maar staan we niet toe na het zwemmen;
  • haardrogers kunnen niet gebruikt worden;
  • gelieve na het zwemmen niet in de inkomhal te blijven staan, maar het gebouw te verlaten en eventueel buiten te wachten.

Waarom kan ik niet vaker komen zwemmen?

Het zwembad is ook in coronatijd de hele dag geopend, maar om de veiligheidsmaatregelen zo strikt mogelijk toe te passen, werken we met een 'blokkensysteem'. Een blok kan één of meerdere uren duren.

We hebben onder meer blokken voor baantjeszwemmen en recreatief zwemmen, maar ook voor scholen, zwemclubs en zwemleraars (privéles).

Jammer genoeg kunnen we door de strenge maatregelen geen verschillende groepen (of blokken) met elkaar samenbrengen. We evalueren echter continu de huidige werking, en passen aan waar nodig.

Alle (corona)maatregelen nog 'ns op een rijtje

Maatregelen De Kleine Dender

 

Contact informatie