Zwembad De Kleine Dender golft opnieuw

Je kan opnieuw een duik nemen in zwembad De Kleine Dender! We zijn net zo blij als jou dat we het water opnieuw zien golven. Om coronabesmetting te voorkomen, hebben we wel een aantal maatregelen vastgelegd.

Reserveer je bezoek aan zwembad De Kleine Dender online

Om de social distancing te garanderen en voldoende hygiënische maatregelen te kunnen nemen (onder andere voor de desinfectie van cabines en lockers), beperken we de bezoekerscapaciteit. Wil je zeker zwemmen op een welgekozen dag, reserveer dan je zwembeurt door online een ticket te reserveren. Breng je ticket mee naar het zwembad en betaal aan de kassa met bancontact (niet met cash). Ons betaaltoestel laat ook toe om contactloos te betalen.

Reserveren kan via deze links:

Wanneer kan je komen zwemmen?

Recreatiezwemmen

Van maandag tot zondag

 • 10.30 uur tot 12.00 uur
 • 12.30 uur tot 14.00 uur
 • 14.30 uur tot 16.00 uur

Baantjeszwemmen

Van maandag tot zondag

 • 16.30 uur tot 17.30 uur

Het 25 meter sportbad wordt tijdens het recreatiezwemmen als speelbad of vrije zwemzone ingericht zonder zwemlijnen. Recreatief zwemmen kan alle dagen tijdens de drie voorziene blokken. Daartussen geldt een onderbreking om de cabines te desinfecteren en een scheiding tussen vertrekkende en inkomende bezoekers te creëren.

Tijdens de zomervakantie kunnen er geen privélessen doorgaan in het zwembad.

Kom zoveel mogelijk zwembad-klaar

We willen graag wachtrijen vermijden én ervoor zorgen dat je maximaal in het water bent en minimaal in onze kleedkamers. Daarom raden we aan om je zwemkledij al aan te doen onder je kleren. Dat versnelt de aankleedtijd in de hokjes. Laat overbodige kleding (jassen, rugzakken …) achter thuis of in je wagen.

Elk kleedhokje is een bubbel

Onze kleedhokjes bepalen de capaciteit die we toelaten in het bad. We hebben 30 hokjes ter beschikking. Dit betekent dat we 30 individuele zwemmers toelaten tijdens het baantjeszwemmen. Tijdens het recreatief zwemmen laten we 30 bubbels toe van maximaal 4 personen.

1,5 meter blijft de regel, ook in het bad

Respecteer de maatregel om altijd 1,5 meter afstand te houden met andere bezoekers of medewerkers van het zwembad. Op verschillende plaatsen in het gebouw brachten we markeringen aan om je aan deze maatregel te herinneren.

Onze medewerkers nemen veiligheidsmaatregelen (mondmasker, handschoenen, plexischerm, bril …) als het praktisch onmogelijk is om 1,5 meter afstand te bewaren.

Vertrek meteen na het zwemmen

We vragen je om na het omkleden zo snel mogelijk het gebouw te verlaten. Zo kunnen we snel starten met het desinfecteren, en voorkomen we drukte in de inkomhal.

Om die reden gelden de volgende maatregelen:

 • douchen is verplicht vóór het zwemmen, maar staan we niet toe na het zwemmen;
 • haardrogers kunnen niet gebruikt worden;
 • gelieve na het zwemmen niet in de inkomhal te blijven staan, maar het gebouw te verlaten en eventueel buiten te wachten.

Alle (corona)maatregelen nog 'ns op een rijtje

Maatregelen De Kleine Dender


Contact informatie

 • Zwembad De Kleine Dender

  Parklaan 3
  9400 Ninove

  Openingsuren

  • Vandaag open van 10:30 tot 12:00 (Recreatiezwemmen), van 12:30 tot 14:00 (Recreatiezwemmen), van 14:30 tot 16:00 (Recreatiezwemmen), van 16:30 tot 17:30 (Baantjeszwemmen)
  • Morgen open van 10:30 tot 12:00 (Recreatiezwemmen), van 12:30 tot 14:00 (Recreatiezwemmen), van 14:30 tot 16:00 (Recreatiezwemmen), van 16:30 tot 17:30 (Baantjeszwemmen)
  Alle informatie