Wegwijs in de zorg

Zorggids

Zzorgoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens. Voor velen van ons is het een wens om zo lang mogelijk in eigen omgeving te blijven. Toch blijkt dit niet altijd even gemakkelijk.

Wanneer je zorgbehoevend of ouder wordt, heb je vaak hulp nodig. Ondervind je moeilijkheden bij het onderhoud van je woning, het bereiden van een maaltijd, heb je nood aan gezelschap,... en weet je niet bij wie je hiervoor terecht kan, dan kan de zorggids een antwoord bieden.

Je kan alles rustig nalezen in de digitale versie van de zorggids. Heb je liever een gedrukte versie? Neem dan contact op met de dienst sociale zaken van de stad via sociale.zaken@ninove.be of 054 31 32 45.

Logo Provincie Oost-Vlaanderen

Sociale kaart

In de sociale kaart vind je alle welzijns- en gezondheidsorganisaties uit Vlaanderen en Brussel. Je vindt er alle organisaties terug uit verschillende sectoren (armoede, thuiszorg, geestelijke gezondheid, ouderen,...).

www.socialekaart.besociale kaart

Rechtenverkenner

In de rechtenverkenner vind je een overzicht van alle sociale rechten, premies en andere voordelen op het vlak van onderwijs, arbeid, wonen, welzijn, energie,...

www.rechtenverkenner.berechtenverkenner logo

 

Dementie

In de brochure 'dementie, je staat er niet alleen voor' vind je heel wat tips en informatie die je kunnen helpen om in te spelen op de noden die deze ziekte met zich meebrengt.

Brochure


Contact informatie