Wegen- en rioleringswerken Dreefstraat-Weggevoerdenstraat

werkenOp 26 maart 2018 startte aannemer Viabuild in opdracht van Riopact en de stad met de werken in de Dreefstraat en Weggevoerdenstraat in Ninove. Er worden werken uitgevoerd ter hoogte van de Graanmarkt, Clement Behnplein, Dreefstraat en Weggevoerdenstraat. Deze werken zullen 1 jaar duren.

Update maart 2019

De wegen- en rioleringswerken in de Dreefstraat-Weggevoerdenstraat lopen op hun einde.

De aannemer zal vanaf woensdag 20 maart 2019 tot en met vrijdag 22 maart 2019 in bovengenoemde straten beginnen met de asfalteringswerken, eerst een onderlaag en daarna een toplaag asfalt.

De straat wordt voor alle verkeer afgesloten na het kruispunt Dreefstraat/Pamelstraat tot en met het kruispunt Weggevoerdenstraat/Fernand Tavernestraat. Ook het kruispunt Dreefstraat/Weggevoerdenstraat/Stationsstraat wordt afgesloten. Voetgangers hebben wel doorgang.

Het verkeer kan het stadscentrum bereiken via Preulegem, Nederwijk, Mallaardstraat, Centrumlaan, Brusselstraat.

Voetgangers hebben wel doorgang. De ingang van de school in de Dreefstraat kan je dus te voet bereiken.

Vanaf 23 maart zijn de Dreefstraat en het kruispunt ‘Passage’ opnieuw open voor alle verkeer. De spoorweg en de Weggevoerdenstraat (tussen spoorweg en kruispunt ‘Passage’) zullen opnieuw berijdbaar zijn vanaf 1 april, om 8 uur ’s ochtends.

Update januari 2019

De werken in de Weggevoerdenstraat gaan op maandag 14 januari hun allerlaatste fase in. Hierdoor is het kruispunt Weggevoerdenstraat – F. Tavernestraat onderbroken.

Als gevolg hiervan:

 • is de F. Tavernestraat doodlopend richting Weggevoerdenstraat. Woon je in de F. Tavernestraat of de Elisa Van Caulaertstraat of wil je de parking van het station bereiken, dan rijd je vanop de ring best via de Vinkenstraat - Doornweg.
 • blijft het tweerichtingsverkeer tijdelijk behouden in de Fernand Tavernestraat.
 • blijft de gewijzigde rijrichting van de Abdijstraat (Weggevoerdenstraat richting Kloosterweg) momenteel behouden.
 • kan je als bewoner van de Weggevoerdenstraat (tussen F. Tavernestraat en Aalstersesteenweg) en de Abdijstraat (deel tussen Kloosterweg en Abdijpoort) je woning bereiken via de Aalstersesteenweg/Albertlaan.

Het kruispunt blijft toegankelijk voor voetgangers en fietsers (met de fiets aan de hand). Kom je van de Weggevoerdenstraat en wil je naar het station, dan kan je via de Fernand Tavernestaat en de voetgangersbrug het station bereiken.

 

Update december

Het kruispunt Stationsstraat ('Passage') ging op donderdag 13 december opnieuw open voor alle verkeer. De werken zitten nu in de laatste fase. Hierdoor is de Weggevoerdenstraat niet toegankelijk tussen de spoorweg en het kruispunt Stationsstraat. Vóór het kerstverlof zal dit deel van de straat nog voorzien worden van een laag steenslag, zodat de woningen en handelszaken maximaal bereikbaar zijn tijdens eindejaar.

De onderdoorpersing van de riolering onder de spoorweg is voorzien in de maand januari 2019. Het einde van deze fase is voorzien eind februari 2019.

Update november

De werken gaan op maandag 12 november een nieuwe fase in. Vanaf dan zal het kruispunt Stationsstraat ('Passage') volledig afgesloten worden voor alle verkeer. Het centrum is dus niet meer bereikbaar via de Astridlaan en de Weggevoerdenstraat. Je kan naar het centrum via de Albertlaan – Elisabethlaan – Centrumlaan.

Hoe bereik je je woning als je in de buurt woont?

 • Dreefstraat: via Mallaardstraat
 • Weggevoerdenstraat: via de Albertlaan
 • Bewoners van de Stationsstraat (kant station): via de Astridlaan
 • Bewoners van de Biezenstraat, Stationsstraat (kant Biezenstraat), Vestbarm, Sint-Jorisstraat, Edmond De Deynstraat, Koepoortstraat, Kerkplein, Antoon De Vlaeminckstraat, Pauwstraat, Dekenijstraat, Vestbarmstraatje en Dam:
  via de Despauteerstraat/Vestbarm.

Wegen- en rioleringswerken Dreefstraat-WeggevoerdenstraatEnkele weetjes ...

 • Om de Despauteerstraat ook toegankelijk te houden op marktdagen, wordt een deel van de dinsdagmarkt tijdelijk verhuisd.
 • De rijrichting van de Sint-Jorisstraat en de Abdijstraat (tussen Weggevoerdenstraat en Kloosterweg) wordt tijdelijk omgekeerd.
 • Het tijdelijk tweerichtingsverkeer in de Fernand Tavernestraat wordt behouden.
 • Ben je te voet of met de fiets (aan de hand), dan kan je ook tijdens de werken nog voorbij het kruispunt Stationsstraat ('Passage'). Maar uiteraard vermijd je best het kruispunt, om de werken niet te hinderen. Wil je vanuit de Weggevoerdenstraat te voet naar het station, dan neem je dus best de Fernand Tavernestaat en steek je de voetgangersbrug over.

Extra parkeerzones

Aan het begin en aan het einde van de werkzone worden opnieuw specifieke parkeerplaatsen voorzien:

 • 2 parkeerplaatsen ter hoogte van de Weggevoerdenstraat, nr. 36-38
 • 2 parkeerplaatsen ter hoogte van de Weggevoerdenstraat, nr. 2-2A
 • 3 parkeerplaatsen ter hoogte van Stationsstraat tussen, nr. 37-45
 • 3 parkeerplaatsen ter hoogte van de Dreefstraat, nr. 59

Deze zones zijn er zowel voor inwoners als voor klanten. Je kan er 1 uur gratis parkeren. Aangezien het ‘blauwe zones’ zijn, moet je dus een parkeerschijf achter het raam leggen.

Wanneer is deze fase van de werken afgerond?

Deze fase van de riolerings- en wegeniswerken zal - bij gunstig weer - afgerond zijn eind november 2018. Het kruispunt wordt dan voorzien van een onderlaag asfalt, die overrijdbaar is voor alle verkeer. Tegelijkertijd zal een deel van de Dreefstraat een toplaag asfalt krijgen.

Update april

De scholen in de Dreefstraat-Weggevoerdenstraat zijn vanaf nu ook bereikbaar via de tweede brug. De stad heeft namelijk een doorsteek gemaakt op de parking aan de Oude Kaai. De doorsteek is in één richting en verbindt de Oude Kaai met de Mallaardstraat. Om de scholen te bereiken, hoef je dus niet meer langs de ring of de Albertlaan rond te rijden.

Nieuws juli

De doorgang van de Mallaardstraat naar de Graanmarkt werd opengesteld voor verkeer in beide richtingen.

Nieuws juni

Op donderdag 28 juni wordt de toplaag asfalt aangebracht en zal de verbinding Graanmarkt-Oude Kaai-Twijndersweg opnieuw voor één dag afgesloten zijn.

 

Openstelling Graanmarkt-Mallaardstraat

Website en nieuwsbrief

Op de website van Aquafin (www.aquafin.be - Mijn omgeving – NIV3026) kom je praktische info te weten over de aanvang en de vorderingen van de werken, de planning, de fasering en de wegomleggingen. Als je graag op de hoogte blijft van de werken, kan je inschrijven voor de nieuwsbrief. Dat kan via de knop ‘Volg dit project’ bovenaan de pagina.

Meer info?

www.aquafin.be


Contact informatie