Vrijwilligers gezocht

14
aug
2023

Heel wat stadsdiensten zijn vaak op zoek naar vrijwilligers. Het Mobiel Sociaal Huis, het Huis van het Kind, Klateringen, de gereedschapsbib,… allemaal werken ze met vrijwilligers.

Daarnaast zijn er ook heel wat organisaties die werken met vrijwilligers. Via het vrijwilligersloket en de vrijwilligersvacaturedatabank kunnen kandidaat vrijwilligers en organisaties elkaar gemakkelijk vinden. Op de 2-jaarlijkse vrijwilligersbeurs wordt het aanbod ook nog eens uitgebreid voorgesteld. De volgende editie vindt plaats in 2024. Vrijwilligersloket

Heb je interesse om vrijwilligerswerk te doen, dan kan je contact opnemen met het vrijwilligersloket. De medewerker bekijkt je interesses, verwachtingen en beschikbaarheid en gaat op zoek naar een goede match binnen de stadsdiensten of bij externe organisaties. Het loket biedt ook advies aan organisaties en verenigingen die met vrijwilligers werken.

Online vacatures zoeken en plaatsen

Kandidaat vrijwilligers en organisaties kunnen ook gebruikmaken van de online vrijwilligersvacaturebank. Je vindt er niet enkel de vacatures bij de stad, ook ander organisaties en verenigingen kunnen hier hun vrijwilligersvacatures plaatsen. Je vindt er ook algemene info over vrijwilligerswerk.

“De dankbaarheid en vriendelijkheid is hartverwarmend”

Vrijwilliger Imelda is vrijwilliger bij het Mobiel Sociaal Huis, dat zich richt tot 65-plussers. “Na een carrière in de telecommunicatiesector wou ik iets doen in de sociale sector. Als vrijwilliger bij het Mobiel Sociaal Huis bel ik senioren uit Ninove op om te horen hoe het met hen gaat en of de sociale dienst iets voor hen kan betekenen. De dankbaarheid en de vriendelijkheid van de senioren is hartverwarmend. We worden ook goed ondersteund. Zo kunnen we opleidingen volgen, en kunnen we andere vrijwilligers en diensten leren kennen tijdens een speeddate. ‘Vrijwilligen’: ik kan het iedereen aanraden!"


Contact