Samen tegen corona

Bedankt, Ninovieter! De voorbije maanden organiseerden jullie heel wat initiatieven om elkaar te helpen tijdens de coronacrisis, en dat vinden we fantastisch! Natuurlijk ondersteunen we jullie graag en daarom hebben we de Facebookgroep Verspreid solidariteit Ninove online gezet. Word lid, post er je initiatief en bereik zoveel mogelijk mensen. Je zal er ook de acties van de stad terugvinden. Want in Ninove vechten we tegen corona, en voor elkaar. Ga snel naar www.facebook.com/groups/215409109833163/.

 

Hier vind je een niet-limitatieve lijst van solidariteitsacties tijdens deze coronaperiode. Je vindt al deze intiatieven terug in de Facebookgroep Verspreid solidariteit Ninove 

Inhoud

Wil je je buren een handje helpen in coronatijd? Print dit kaartje af en steek het in hun bus! Zeker doen, want een klein beetje hulp kan een groot verschil maken! 

Help je buren met dit kaartje

naar boven


 Uitgelichte initiatieven

De website https://www.vlaanderenhelpt.be/ brengt hartverwarmende acties van solidariteit samen. Op die manier kunnen we elkaar inspireren, motiveren en (onder)steunen. 

Heb je dus zelf ook een goed idee of wil je initiatief nemen?

  • Deel jouw actie met de #Vlaanderenhelpt en kom op die manier in contact met heel Vlaanderen.
  • Deel jouw actie op de facebookgroep Verspreid Solidariteit Ninove

naar boven


Mondmasker en mondmaskerfilters

Mondmaskers zijn niet weg te denken uit onze nabije toekomst. Ze zullen een belangrijke rol spelen in het versoepelen van de maatregelen. Mensen zullen aangeraden worden om een mondmasker te dragen als de veilige afstand van 1,5 meter niet gegarandeerd wordt. Op sommige plaatsen is het dragen van een mondmasker reeds verplicht. Denk aan het openbaar vervoer, op het werk of in de winkel. 

Klik door naar de aparte pagina op deze website om een antwoord te vinden op al jouw vragen over mondmakers.

naar boven 

 

Psychisch welzijn

Het is crisis. Plots komen er allerlei maatregelen van bovenaf en noodberichten van overal. Hierdoor kan je je onrustig of angstig voelen, maar ook bijzonder eenzaam. Waar kan je terecht met je bezorgdheden?angstige vrouw, handen voor de hogen en op het hoofd

Goede adviezen over hoe je kan omgaan met stress tijdens de coronacrisis, kunnen je mogelijk weer tot rust brengen.

We verzamelden alle info, nuttige adviezen, handige tips en een overzicht van organisaties waar je zowel telefonisch als online bij terecht kan op Psychisch welzijn in coronatijden.

naar boven


Babbelonië voortaan online

Iedereen, zowel anderstalig als Nederlandstalig, die op zoek is naar een babbel of oefenkans Nederlands kan vanaf 22 april elke woensdag van 9 uur tot 11 uur deelnemen aan Babbelonië.
 
De sessies zullen doorgaan via ZOOM. Om gebruik te kunnen maken van ZOOM heb je een laptop of computer met camera en microfoon OF een smartphone nodig.
 
Indien je graag aansluit, stuur dan een mail naar marijke.verleyen@vormingplus-vlad.be 


Platform dat hulpvragers en hulpbieders in tijden van corona met elkaar in verbinding brengt

Nu er strenge corona-maatregelen van kracht zijn, groeit het besef dat we solidair moeten zijn met elkaar. “Hoe kunnen we elkaar helpen? Ik ga boodschappen doen, voor wie kan ik nog wat meebrengen?" We zien dit soort berichten en vragen op sociale media verschijnen.
 
Op lokaal niveau ontstaan heel wat solidariteitsacties voor mensen die het moeilijk hebben in deze periode. In tijden van crisis is het belangrijk dat we al deze initiatieven kunnen bundelen. Zo blijven we elkaar helpen en inspireren.
 

Waarvoor kan je nu precies waar terecht?

  1. De facebookgroep Verspreid solidariteit Ninove is beschikbaar voor het delen van solidariteitsacties en informatie omtrent initiatieven in Ninove.

  2. www.sociaalhuisninove.be/ninovevrijwilligt is een vacaturebank van het Vrijwilligersloket voor alle openstaande vacatures van vrijwilligersverenigingen in groot Ninove.

    Opgelet: sommige vrijwilligerswerkingen zijn noodgedwongen (tijdelijk) stopgezet n.a.v. de coronamaatregelen omwille van het risico op besmetting van vrijwilligers.
Heb jij een hulpvraag of wil je graag anderen helpen? Meld je aan en wij zorgen voor de juiste match!
 
Voor meer informatie over deze initiatieven kan je terecht bij het Vrijwilligersloket Ninove via vrijwilligersloket@sociaalhuisninove.be of 054 50 50 50.
 
 

naar boven


Kom uit je kot met 'Circuit Sortie'

De lockdown is een harde dobber voor iedereen. Maar voor mensen met een beperking ligt dat nog net een tikje moeilijker.

Daarom halen De Genereuzen en Inter ze uit hun kot en brengen ze naar hun lievelingsplekje dat ze de afgelopen maanden het hardst gemist hebben. En het mooie is dat je er niet alleen naartoe gaat. Maar in goed, genereus gezelschap. Ze sturen immers iemand mét en zonder beperking samen de baan op. Zo ontdekken ze niet alleen nieuwe plekjes maar ook nieuwe vrienden.

Heb je een beperking of niet? Geef hier je lievelingsplekje en zij zorgen voor de ontmoeting. 

naar boven


Waardebon 25 euro

De stad wil je graag een bemoedigend ruggensteuntje bieden in deze moeilijke coronatijd. Daarom schenken we midden juli elk gezin een waardebon van 25 euro. Deze waardebon kan je besteden bij de deelnemende handels- en horecazaken in Ninove en deelgemeenten.

De bon helpt dus niet enkel jou, maar ook onze lokale economie. Heel wat handelaars en horeca-uitbaters hebben namelijk een zware periode achter de rug en die is (jammer genoeg) nog niet voorbij. Geef hen, samen met ons, een duwtje in de rug!

Meer info over de waardebon vind je hier.

naar boven