Vernieuwing Brakelsesteenweg

Update 15 september 2021

De wegen- en rioleringswerken aan de Brakselsesteenweg zullen van start gaan vanaf 11 oktober 2021 en zullen vermoedelijk duren tot de zomer van 2022.

  • Plaatselijk verkeer komende van Geraardsbergen richting Ninove volgt de omleiding via Appelterre.
  • Plaatselijk verkeer komende van Ninove richting Brakel volgt de omleiding via Outer en Aspelare.
  • Fietsers komende van Ninove of vanuit Geraardsbergen volgen de omleiding via Outer
  • Via een tijdelijke werfweg blijven de handelszaken op de Brakelsesteenweg wel bereikbaar vanuit Ninove.plan omleiding fase 3 brakelsesteenwegMeer info en details kan je vinden op de website van wegen en verkeer: https://wegenenverkeer.be/werken/vernieuwing-brakelsesteenweg/timing-en-impact

Update 14 juli 2021

De wegen- en rioleringswerken aan de Brakelsesteenweg zullen starten in de tweede helft van september i.p.v. op 2 augustus.

Om de hinder voor het verkeer te beperken, worden de werken aangepakt in 3 fases:

  • fase 1: aanleg riolering van Aardeweg tot zone nieuw winkelcentrum
  • fase 2: aanleg riolering van zone nieuw winkelcentrum tot Feestzalen De Vos
  • fase 3: aanleg nieuwe weg van Aardeweg tot Tabakslaan

Meer info over de timing van de verschillende fases en de omleidingen volgt later.


Update 30 april 2021

De nutswerken langs de Brakelsesteenweg verlopen vlot. Sinds 3 mei zijn de werken met verkeershinder afgerond. De rijweg werd terug opengesteld voor alle verkeer in beide richtingen. De nutsmaatschappijen zullen nog tot juni overkoppelingen uitvoeren. Deze werken gebeuren voornamelijk in de bermen en op enkele locaties in het voetpad en fietspad.

Deze situatie blijft gelden tot de start van de eigenlijke heraanleg van de weg in augustus.

Timing en impact

  • Voorbereidende werken: januari en februari 2021 - verbreding en ophoging op verschillende plaatsen, en de afbraak van 2 woningen
  • Februari tot en met mei 2021: start van de nutswerken - alle leidingen voor gas, water, elektriciteit en telecommunicatie worden vernieuwd
  • Augustus 2021 tot zomer 2022: weg- en rioleringswerken  

Tijdens de voorbereidende werken en de werken van de nutsmaatschappijen zal het verkeer komende van Ninove richting Brakel de werf kunnen passeren. Het verkeer komende van Geraardsbergen/Brakel richting Ninove wordt omgeleid. -3,5 ton wordt lokaal omgeleid, +3,5 ton gaat via N460 en N45/N28.

Tijdens de weg- en rioleringswerken (september 2021 tot zomer 2022) is er een tijdelijke werfweg om de toegankelijkheid van de woningen en handelszaken te garanderen. Doorgaand verkeer moet de wegomlegging volgen.

overzichtsplan werken N8 Brakelsesteenweg


In januari 2021 startte het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de voorbereidende werken voor de herinrichting van de N8 Brakelsesteenweg, het gedeelte tussen de Aardeweg tot net voorbij Feestzalen De Vos.

Deze weg voldoet al lang niet meer aan de normen van een veilige en moderne weg en zal dan ook helemaal heringericht worden. Er komen veiligere fietspaden, een middenberm, 2 keerpunten en een keerlus. Naast een nieuw wegdek in asfalt worden ook de nutsvoorzieningen vernieuwd en wordt er een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd.

resultaat werken N8 Brakelsesteenweg

Vragen?

Contacteer de bereikbaarheidsadviseur via bereikbaar.ovl@wegenenverkeer.be of 0476 72 22 57 (tussen 9u en 17u). 

Blijf op de hoogte

Meer informatie over het project en de werken vind je op www.wegenenverkeer.be/ninove

Op de projectwebsite kan je je inschrijven op de digitale nieuwsbrief. Nieuws over de werken krijg je dan meteen in je mailbox.


Contact informatie