Verfrissende duik in zwembad De Kleine Dender in 2021

De coronacrisis heeft ons het afgelopen jaar al voor verschillende organisatorische uitdagingen geplaatst. We gaan deze uitdaging ook graag aan, om ervoor te zorgen dat zo veel mogelijk mensen kunnen zwemmen en sporten.
 
Vanaf 6 januari 2021 tot en met de krokusvakantie is het zwembad open, maar niet op dinsdag en donderdag. Tijdens de krokusvakantie zal De Kleine Dender terug elke dag open zijn. Je moet wel vooraf reserveren via Ticketgang. Opgelet, het is enkel mogelijk om baantjes te zwemmen in het 25m bad. Ook de jongste zwemmers zijn welkom om baantjes te zwemmen (enkel als ze minstens 25m kunnen zwemmen). 
 

Het golfslagbad, recreatiebad, peuterbad en de wildwaterbaan blijven gesloten.

Reserveer je bezoek aan zwembad De Kleine Dender online

Om de social distancing te garanderen en voldoende hygiënische maatregelen te kunnen nemen (onder andere voor de desinfectie van cabines en lockers), is de bezoekerscapaciteit beperkt.

Wil je zeker zwemmen op een welgekozen dag, reserveer dan je zwembeurt door online een ticket te reserverenOpgelet, je zwembeurt is pas bevestigd wanneer je je ticket(s) via mail ontvangt. Je ticket(s) moet je niet printen of meebrengen. Aan de balie kunnen wij de reservaties op naam checken. Betalen doe je aan de kassa met bancontact (niet met cash). Het betaaltoestel laat ook toe om contactloos te betalen.

Tarieven

  • 1.80 euro per zwembeurt als inwoner van Groot-Ninove
  • 2.20 euro per zwembeurt als niet inwoner.

Wanneer kan je komen zwemmen?

Check de exacte tijdsblokken online. Hou er wel rekening mee bij het reserveren van je zwembadbezoek enkel het 25m-bad toegankelijk is.

Kom zoveel mogelijk zwembad-klaar

We willen graag wachtrijen vermijden én ervoor zorgen dat je maximaal in het water bent en minimaal in onze kleedkamers. Daarom raden we aan om je zwemkledij al aan te doen onder je kleren. Dat versnelt de aankleedtijd in de hokjes. Laat overbodige kleding (jassen, rugzakken …) achter thuis of in je wagen. Gelieve voor je veiligheid zeker niet vroeger dan 15 minuten vóór de start van je zwembeurt aan te schuiven aan de inkomhal. De balie laat telkens de bezoekers 5 minuten vóór het startuur van het zwemblok binnen.

Elk kleedhokje is een bubbel

Onze kleedhokjes bepalen de capaciteit die we toelaten in het bad. We hebben 30 hokjes ter beschikking. Dit betekent dat we 30 individuele zwemmers toelaten tijdens het baantjeszwemmen. 

1,5 meter blijft de regel, ook in het bad

Respecteer de maatregel om altijd 1,5 meter afstand te houden met andere bezoekers of medewerkers van het zwembad. Op verschillende plaatsen in het gebouw brachten we markeringen aan om je aan deze maatregel te herinneren.

Onze medewerkers nemen veiligheidsmaatregelen (mondmasker, handschoenen, plexischerm, bril …) als het praktisch onmogelijk is om 1,5 meter afstand te bewaren.

Vertrek meteen na het zwemmen

We vragen je om na het omkleden zo snel mogelijk het gebouw te verlaten. Zo kunnen we snel starten met het desinfecteren, en voorkomen we drukte in de inkomhal.

Om die reden gelden de volgende maatregelen:

  • douchen is verplicht vóór het zwemmen, maar staan we niet toe na het zwemmen;
  • haardrogers kunnen niet gebruikt worden;
  • gelieve na het zwemmen niet in de inkomhal te blijven staan, maar het gebouw te verlaten en eventueel buiten te wachten.

Waarom kan ik niet vaker komen zwemmen?

Het zwembad is in coronatijd beperkter geopend, maar om de veiligheidsmaatregelen zo strikt mogelijk toe te passen, werken we met een 'blokkensysteem'. 

We hebben onder meer blokken voor baantjeszwemmen en privé-lesgevers.

We evalueren echter continu de huidige werking, en passen aan waar nodig.

Alle (corona)maatregelen nog 'ns op een rijtje

De kleine Dender - maatregelen


Contact informatie