Trage Wegen Meerbeke

Hoe ver staat het project Trage Wegen in Meerbeke?

logo wandellus MeerbekeVoor de deelgemeente Meerbeke zit de inventarisatie van de trage wegen er op. Op basis van de fiches die de vrijwilligers hebben binnen gebracht, heeft de vzw Trage Wegen een kaart opgesteld waarop de toegankelijkheid van de wegen wordt weergegeven. Nu is het terug aan de vrijwilligers, om vanuit het "ik" standpunt de evaluatiebundel in te vullen. Hoe meer meningen hoe beter, zodat we deze kunnen bespreken.

Er werd aan de hand van de evaluatiebundels door vzw Trage Wegen opnieuw een kaart uitgewerkt. Deze kaart werd in juni 2016 voorgesteld aan de vrijwilligers. Tijdens de evaluatievergadering werd gekozen om te werken via het map-it principe. Zo kregen de vrijwilliger de kans om actief hun mening te geven en te debateren met andere vrijwilligers. Aan de hand van deze evaluatievergadering werd door vzw Trage Wegen een adviesnota en een wenselijkheidskaart opgemaakt.

Op 26 maart 2018 werd ook de wandellus voor Meerbeke voorgesteld. Op het traject worden wegjes heropend maar ook enkele verplaatst en net dit neemt wat  tijd in beslag.