Sociaal Huis

Welke voorzieningen voor personen met een handicap zijn er? Hoe vraag ik een studiebeurs aan? Ik wil scheiden, wat moet ik doen? Ik zoek een oppas voor mijn kind of zieke moeder? Ik kan mijn formulier niet invullen, wie helpt mij? Heb ik recht op een advocaat?....

Worstel je met één van deze vragen? Zoek je hulp maar weet je niet waar naartoe? Richt je dan tot het Sociaal Huis.

Wat is het Sociaal Huis?

Het Sociaal Huis is een samenwerking tussen OCMW en de stad. Sinds 1 januari 2007 is het hét centrale aanspreekpunt waar je terecht kan met al je vragen van sociale aard en welzijnsaard. Via het Sociaal Huis willen we ervoor zorgen dat jij de sociale dienstverlening vindt waar je nood aan hebt.

Voor wie?

Het Sociaal Huis is er voor iedereen. Doel is iedere burger de sociale dienstverlening te geven waar hij recht op heeft. Het OCMW en de stad gaan hiermee samen de uitdaging aan naar een nog betere sociale dienstverlening.

Wat kan het Sociaal Huis voor je doen?

Heb je een vraag, een probleem of ben je op zoek naar informatie? Kom dan naar het Sociaal Huis. Daar bekijkt men hoe men jou het beste op weg kan zetten naar de oplossing.

Sommige vragen moeten dieper onderzocht worden. De maatschappelijk werkers bespreken met jou, in alle vertrouwen, de situatie. Soms kunnen zij jou een oplossing bieden, soms moet je worden doorverwezen. In elk geval gaat men op zoek naar de meest directe weg naar het antwoord op jouw vraag.

Hoe kan je het Sociaal Huis bereiken?

Gebouw De Cooman, Burchtstraat 50, 9400 Ninove.

Het Sociaal Huis is open:

  • elke werkdag van 8.30 uur tot 12 uur
  • elke werkdag in de namiddag op afspraak, behalve vrijdagnamiddag (gesloten)
  • donderdagavond van 16 uur tot 19.45 uur

Tel.: 054 51 53 50, sociaal.huis@ocmw.ninove.be 

Mobiel Sociaal Huis

Wat?

Vrijwilligers gaan langs bij senioren om de bestaande hulp- en dienstverlening bekend te maken met de bedoeling om zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen. Indien nodig en gewenst, zal een gepaste hulpverlening aangeboden worden.

Wie?

Voor elke senior in Ninove die nog thuis woont.

Hoe?

Wie in aanmerking komt, krijgt een brief met de vraag of een huisbezoek mag. Indien akkoord, zal de vrijwilliger langskomen op de afgesproken dag en het afgesproken uur, vermeld in de brief.

Contact

Coördinator Project Mobiel Sociaal Huis 0470 31 75 82

peggy.nys@ocmw.ninove.be logo platteland plus


Contact informatie