Rondleidingen in de bib

 

Rondleidingen in de bib

Een rondleiding in de bib duurt ongeveer een uur. In overleg met de leerkracht maken we vooraf afspraken over de inhoud van de rondleiding. Zo kan er worden voorgelezen, een zoekopdracht worden voorzien, enz.

De bib geeft rondleidingen voor:

  • derde kleuterklassen
  • lagere scholen
  • secundaire scholen
  • volwassenen

NIEUW schooljaar 2017 - 2018: Speel Bibster met je klas!

Bibster in de bib van Ninove

De bib kocht een tabletklas aan en heeft een abonnement op Bibster, een online platform. Sofie van de bib vertelt:

“Bibster laat ons toe om snel een introductiespel op te zetten voor de groepen die langskomen, van zowel lagere als secundaire scholen. Het is ontwikkeld door Cultuurconnect, Mediaraven en De Aanstokerij. Heel wat bibliotheken gebruiken het platform. We kunnen inspiratie opdoen uit de zoektochten die andere bibliotheken online plaatsten, maar we kunnen Bibster ook perfect aanpassen aan onze eigen collectie en ons eigen gebouw. Het is een soort van digitale quiz die de leerlingen in kleine groepjes oplossen. Op deze manier willen we onze rondleidingen interactiever en speelser maken. De bib moet immers een plek zijn waar het leuk is om te leren en te ontdekken.”

Ben jij leerkracht in een lagere of secundaire school in Ninove? Zin in een interactieve Bibster-introductie? Neem dan snel contact op met de bib via bib@ninove.be.


Contact informatie